Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
5

Rüyalardaki hissiyat nasıl bu kadar gerçekçi olabiliyor?

Bir nesneyi tuttuğumu nasıl hissedebiliyoruz ve bu durumu dışa aktarmadan sadece beyinde yaşayabiliyoruz ? Mesela gerçekte öyle bir şey olmasa bile , onu bilerek ve gerçekmiş gibi nasıl yaşabiliyoruz ?
571 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Umut Karip
Umut Karip
125K UP
Öğrenci - Okur

Merhaba Oğuzhan,

Rüyalarımızın neden bu kadar gerçekçi olduğu konusu beni şaşırtan bir şey değil aslına bakılacak olursa. Şaşırmama sebebimin de neden rüya gördüğümüzü hatırlamam olduğunu söyleyebilirim. Doğada avcı konumunda olan canlılar, rüyalarında, avlarını nasıl daha iyi ve hızlı bir şekilde yakalayacaklarını görürken; av konumunda olan canlılar ise rüyalarında, avcılardan nasıl kaçabileceklerini görüyorlar. Daha doğrusu bu konularda pratik yapıyorlar. Buna ek olarak; rüyalarımızın, o gün yaşadığımız her şeyin uyku sırasında duygusal bir şeye denk getirilmesi ile, anılarımızın depolanması için oluştuğunu da söylemeliyim. Bu yüzdendir ki çok absürt rüyalar görebiliyoruz. Evrimsel süreçte neden rüya görenlerin seçildiğini fark etmek zor olmamalı: çünkü pratik yapıp strateji geliştirebiliyorlar. Rüyaların neden bu kadar gerçekçi olduğuna gelince de şunu söyleyebilirim: ne kadar gerçekçi, detaylı rüyalar görülürse yapılan pratik o denli verimli olacaktır. Rüyaların gerçekçiliği arttıkça canlının hayatta kalma şansı da artıyor.

Sağlıcakla kalın.

Tüm Reklamları Kapat

144 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Ç. M. Bakırcı. Rüyalar Ve Evrim. (31 Ağustos 2011). Alındığı Tarih: 4 Mayıs 2021. Alındığı Yer: Evrim Ağacı | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Furkan Kadir Akar
Matematikçiyim

Gerçekliğin tanımlamasını nasıl yapıyorsunuz bilmiyorum ama dıradan olaylara benzeri reaksiyonlar verdiğiniz binlerce kişi olmasa örneğin bir kuşun uçmasının tanımlamasını sadece bir zihnin yapmış olması bence zaten en az rüyalar kadar gerçek dışı.Yani demem o ki madem kontrol beynin dolayısıyla rüyadaki “gerçekliğe yakınlık” bence gayet doğal.

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close