Bu soruya aranılan cevap verilmiş, ancak belki başka bir açıdan bakmak isteyen olursa diye kavramsal açıdan inceleyebiliriz. Aşağıda yer alan ifadeler doğru olmayabilir, bununla ilgili yanılgı içeren ifadeler de her zaman mümkündür. Her şey tartışmaya açıktır.
Öncelikle pi sayısının neyi ifade ettiğine bakmamız gerekiyor. Pi sayısı dediğimizde çemberin çevresinin çapına bölümünden bahsederiz. Çevre olarak adlandırdığımız şey bir yayı ifade ederken çap bir doğru parçasıdır. Dolayısıyla bir yayı bir doğru parçasına bölmek her zaman bize sınırlı bir sonsuzluk sunar. Ancak bu oranı kesirle ifade etmek düşündüğümüz kadar kolay değildir. Kendimizce belirlediğimiz bir sınır ya da hata payı ile bunu rasyonel olarak belirli bir seviyede gerçekleştirebiliriz. Ancak kesirle ifade etmek demek, kendimizce belirlediğimiz bir bütünün, belirlediğimiz bir parçaya bölünmesidir. Eğer çemberin çevresini bir bütün olarak alırsak, bunu çapa böldüğümüzde elimizdeki parçalar hiçbir zaman eşit büyüklükte olmayacaktır çünkü sonsuz bir bölme işlemine maruz kalınacaktır. Burada devreye çemberin sonsuz kenarlı bir çokgen mi yoksa kendi başına bir şekil mi olduğu sorusu gelir. Sonsuz kenarlı bir çokgen ise limit ile kendimiz bir sınır belirleyerek kesirle ifade edebiliriz. Ancak kendi başına bir şekil ise, bu şeklin de çokgenler gibi kuralları olmalı, kümelerde ve faktöriyellerde olduğu gibi kimi kurallar uzmanlar tarafından belirlenmelidir. Her halükarda, sanırım kesir ile belirleyemiyoruz. Bu kısımdan ben de emin değilim.
Gelelim en doğru ifade şekline... Ondalık bir gösterim şeklidir, oran olarak ifade etmenin günlük hayata pek bir kolaylık sağlamamasından doğmuştur. Market raflarında 999/10 görmektense 99,9 görmek daha bütünsel bir açı sunar. Dolayısıyla pi sayısını aslında oran olarak ifade etmek ilk ifade etme biçimi olup bu sayının kendisi de zaten orandır. Ancak bu oranın ifadesi maalesef hiçbir zaman ulaşabileceğimiz bir doğrulukta değil. Kendimizce belirlediğimiz hata payı ile en doğru şekilde ifade edebiliriz.