Ben olmadığını düşünüyorum. Skeptisizm bize her türlü iddiaya şüpheyle yaklaşmamızı öğütler. Öldükten sonra ahiret denen bir başka dünyada sonsuza kadar yaşayacağımız iddiasını göz önünde bulunduralım. Öncelikle, ispat yükü vardır bu iddianın. Ahiretin var olduğunun herhangi bir bilimsel veya felsefi kanıtı var mıdır? Yoktur. O hâlde iddianın doğru olmadığı varsayılmalıdır. Bu, boş hipotezin gereğidir. Ortaya bir iddia atan kişi eğer iddiasını ispatlayamazsa yok olduğunu varsayarız.
Kanıt yoktur derken bu kadar net olmam ilginç gelebilir tabii, sonuçta dini gerçek bir kaynak olarak kabul edersek elbette kanıt vardır, dinin kendisidir kanıt. Ama bu dinler de gerçek değildir. İslam dini sahte mucizeler ile ayakta kalmaya çabalasa da diğer semavi dinler zaten yıkılmak üzeredir. Sayın Ayşegül'e katılıyorum, İslamiyeti doğru düzgün araştırırsanız gerçek bir din olmadığını kavrarsınız.
Bilimin cevap veremediği yerde din başlar. Bir çok dinde var. Ünlü bir fizikçi ise insanları bozulan bir bilgisayara benzetip öldüğünde fişinin çekildiğini iddia etti.Öldükten sonra hayat yok dedi kısaca.
Tabi vardır bazı insanlar o kadar suç işliyor ve bazıları bu dünyada hak ettiklerini bulmuyorlar ama öldükten sonra hayat olduğu için kesinlikle bunun bedelini ödeyecekler bence sen önce İslamiyeti güzelce bir araştır aklındaki bütün sorulara cevap alırsın