Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
0

Nükleer patlamayla & tepkimeyle uzay aracı fırlatmak ?

Mesela çocukluğumuzda yaptıgımız torpilin ustune demir tas koyup patlatmak gibi fakat bu sefer biraz daha gelişmişi . nükleer patlamayı kontrollü bir şekilde yaparak uzay aracı yükseldikten sonra aracın kendi motorları devreye girecek bu mümkün olurmu ? tam anlatabildimmi bilmem ama umarım anlatabilmişimdir. :)
156 görüntülenme
Nükleer patlamayla & tepkimeyle uzay aracı fırlatmak ?
Nükleer patlamayla & tepkimeyle uzay aracı fırlatmak ?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Cem Ergünay
Mühendis, modern fizik makaleleri hobimdir.

Sadece fırlatmak için değil ama şu anda nükleer enerji ile çalışan uzay araçları var. Voyager ve Cassini araçlarında nükleer güç üniteleri var. Evet şu anki teknoloji ile tehlikeli olabilir ancak standart metoda göre daha verimli olduğu için uygun teknolojiyle güvenliği sağlanırsa inanılmaz büyüklükteki uzayda seyahat etmek için en büyük şansımız olabilir.

Bu eklediğim kaynakta daha detaylı bilgi mevcut.[1]

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. E. Ağacı. Nükleer Enerji Ile Çalışan Uzay Araçları Bizi Yıldızlara Götürebilir!. (20 Mayıs 2014). Alındığı Yer: Evrim Ağacı | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Umut Zaif
Umut Zaif
2,278 UP
Öğrenciyim, bilgi olan her şeyi severim.

Böyle bir fırlatmada uzay aracı reaksiyona yakın olduğu için basınç nedeniyle tuzla buz olacaktır. Ayrıca bahsettiğiniz gönüllü olarak atom bombası patlatmaktan farksız. Her ne kadar basınca ve ısıya dayanıklı levhalar/duvarlar koysanız da oradaki sıcaklık güneşin yüzeyindeki sıcaklığa eşdeğer nitelikte. Hadi diyelim onu da çözdünüz. Aşırı radyasyon sebebiyle mürettebat ölecek veya ciddi şekilde hastalanacaktır. Mekiğin bilgisayarları da arızalanacaktır. Kısaca bu tam bir kaostur.

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close