Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Çağanalp Sarıkaya
Üye
4

Neden uzaylı diyince aklımıza ilk gelen şey hayvanların bizi gördüğü şekildedir?

İlk aklımıza gelen büyük kafalı yeşil uzaylıyı düşünün. Vücüdüna göre kafası çok büyük bizim de diğer hayvanlara göre mesela kedilere göre 7.5 kat daha büyük(oranı) ve biz diğer hayvanlara göre değişik garip aletler kullanıyoruz ve uzaylı da öyle ve uzaylı insanın şekline benziyor.
514 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim.

ELLERİ DE, PARMAKLARI DA…

Tasvir edilen uzaylıların sadece kafaları değil elleri de çok büyük, parmakları da. Renkleri de ağırlıklı olarak yeşil…

Bir uzaylı dünyamıza kadar gelebiliyorsa, bizden daha iri bir beyne ve daha gelişmiş bir teknolojiye sahip olmalı.

Tüm Reklamları Kapat

Daha iri bir beyin daha iri bir kafa gerektirir. Daha gelişmiş bir teknoloji daha uzmanlaşmış ve hassas alet yapımı ve kullanımına işaret eder ki, bu elin ve dolayısı ile parmakların işi. Dolayısıyla bir uzaylının elleri de parmakları da bizden büyük olmalı.

Nitekim bizi dünyada egemen kılan iki temel şey bu: Düşünme (teorik alt yapı) ve hayata geçirme (pratik uygulama) meziyeti. Ve dolayısıyla bizlerin en etkin kullandığı şey beyin, beynimizde temsiliyeti en fazla olan şey ise medeniyetimizi borçlu olduğumuz eller ve parmaklar.

Bir de üstün zekanın ancak organik olabileceği biz merkezli ve kibirli hakim algılayış, evrenin geneline de bunu dayatınca; haliyle buna vesile olan canlılığın temeli de suya ve oksijene dayanacaktır. Su ve oksijen hayatın başlangıcının temel parametreleridir. Bu ikisinin, türümüzü de kapsayan hayvanların canlılığına ( varoluşuna ve karaya çıkışına ) aracı olan şey bitkiler olunca, bitkiler de yeşil olunca; ancak biz gibi kökenli olabilecek uzaylılar da yeşil oluyor.

Ancak burada da bir şeyin hakkını vermek lazım. Bizden daha gelişmiş olan uzaylıların daha yeşil olması gibi… Kanları dahil...

Son cümle olarak: Hayvanların bizleri, bizlerin uzaylıları tasvir ettiği gibi gördüğü ve konumlandırdığı kanısında değilim.

Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
İbrahim Furkan Yılmaz
Öğrenci

Bence asıl soru neden ilk aklımıza kendimiz gelmediğimizdir. Sonuç olarak bizde bu boşluğun içindeyiz ve uzaylı tanımında en çok tanıdığımız varlık biziz. Uzun boylu ince boyunlu ve yumurta şeklinde kafalı olan, belki büyük ve siyah gözlü, E.T. gibi filmlerin veya çizgi romanların etkisiyle gelmiş olabilir.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Doruk Doruk
Öğrenciyim

Uzaylı dediğimizde onu garip cisimlere sokmaya benzetmeye çalışmak biraz filmlerden birazcıkda uzaylıların dünyadaki hiçbir şeye benzetmemeyi kafaya hedef olarak gördüğümüzden insan ile hayvan arası bir karışım olarak tanımlanmasıdır

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close