Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Berkan Kaya
Berkan Kaya
1,326 UP
Üye
2

Neden tüm insanlık bir olup teknolojiyi, aklı, ahlakı ve dünyanın sırlarını bulmak için uğraşmıyor?

364 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
İlhan Taşlı
Uzay Bilimleri Takipçisi

Sizinle aynı fikirde değilim. Pek çok bilimsel çalışma, devasa bütçeler ile gerçekleştiriliyor. Bu durum pek çok devleti, ortak projeler ile çalışmaya zorlamıştır. Bunun pek çok örneğini vermek mümkün.

Uzay çalışmaları; Uluslararası Uzay İstasyonu bu duruma iyi bir örnek teşkil edebilir.

Büyük Hadron Çarpıştırıcı: Avrupa Nükleer Araştırmalar Merkezi (CERN) tarafından, 1998 ve 2008 yılları arasına 100'ü aşkın ülkeden 10.000 bilim insanı ve mühendisin yanı sıra 100'ün üzerinde üniversite ve laboratuvarın katılımıyla inşa edildi.

Tüm Reklamları Kapat

Mikrobiyoloji, nükleer araştırmalar, yenilenebilir enerji ve pek çok alanda ortak projeleri, medyadan veya internetten inceleyerek, haberdar olabilirsiniz.

5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ertuğrul Genç
Bilimle Kafayı Bozmuş Biri

Bu çok derin ve karmaşık bir soru. İnsanlık neden bir olup teknolojiyi, aklı, ahlakı ve dünyanın sırlarını bulmak için uğraşmıyor? Belki de bunun birçok farklı nedeni vardır. Bazı olası nedenler şunlar olabilir:

-İnsanlar farklı değerlere, inançlara, kültürlere ve çıkarlara sahiptir. Bu farklılıklar bazen anlayış, işbirliği ve uyum yerine çatışma, rekabet ve ayrışma yaratır.

-İnsanlar sosyal zekâlarını geliştirmek için yeterli çaba göstermezler. Sosyal zekâ, insanları anlama ve insan ilişkilerinde ustaca davranma yeteneğidir. Sosyal zekâsı yüksek olan insanlar, başkalarının duygu, düşünce ve ihtiyaçlarını daha iyi anlayabilir, empati kurabilir ve uyumlu ilişkiler kurabilirler.

Tüm Reklamları Kapat

-İnsanlar mutluluğu dışarıda ararlar. Mutluluk, içsel bir durumdur ve kişinin kendisiyle ve hayatla barışık olmasına bağlıdır. Ancak insanlar mutluluğu para, güç, itibar gibi dışsal faktörlere bağlarlar ve bunları elde etmek için başkalarıyla rekabete girerler. Bu da onları mutsuz, kıskanç ve tatminsiz yapar.

-İnsanlar yalnızlıkla baş edemezler. Yalnızlık, insanın kendini sosyal olarak izole edilmiş hissetmesidir. Yalnızlık hem fiziksel hem de ruhsal sağlığı olumsuz etkiler ve depresyon, anksiyete, intihar gibi sorunlara yol açabilir. İnsanlar yalnızlıkla baş etmek için sağlıklı sosyal ilişkiler kurmak yerine zararlı alışkanlıklara yönelebilir veya kendilerini diğer insanlardan soyutlayabilirler.

Bu nedenlerden dolayı insanlık bir olup ortak hedeflere yönelmek yerine bölünmüş, çekişmeli ve mutsuz bir halde yaşayabilir. Bu durumu değiştirmek için her bireyin kendi içine dönmesi, kendini tanıması, geliştirmesi ve başkalarına saygılı, anlayışlı ve sevgi dolu davranması gerekir.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Rıse X
Rıse X
4,040 UP
İstanbul'da yaşıyorum. 24 yaşındayım.

Hala anlaşılmayan veya anlamamakta ısrar edilen bir konu ve korkunç bir gerçek ile karşı karşıyayız.

Teknoloji ( pratik tasarımlar, daha ayrıntılı görmek , hayatı kolaylaştırmak, bilime yardımcı olmak ) gibi konularda her insan grubu için geçerli ve gereklidir.İnsan beyninin nasıl çalıştığı konusunda araştırmalar da yeterli düzeyde yapılmakta ve bu konudaki bilgiler gittikçe çoğalmaktadır. Bunun en büyük sebebi ise insanın aklının olmasıdır. İnsanın zaten doğasında da dünyanın sırlarını keşfetme dürtüsü mevcuttur. İnsan daima sorgular , araştırır , hareket eder, değişim ister. Bu daima böyledir. Fakat ahlak konusu tamamen felsefik , insana ve dine özgü bir kavramdır. Hiçbir insan dışı varlığın ahlak kurallarına , acımaya , affetmeye , merhamet etmeye , yardımsever olmaya ihtiyacı yoktur. Canlılar arasında da bu kavramlara sahip olanlar yalnızca insandır.

Fakat hala çürütülememiş argümanlardan birisi , evrilmek isteyen veya evrim sonucu oluşmuş bir canlı asla ve asla bu kavramlara ihtiyaç duymayacaktır. Vahşi doğada bu tip kavramların yeri yoktur. İnsanın bu duygularla evrilmesi imkansızdır. Anlamsızlık, kaos , evrim, hiçlik gibi kavramları benimseyen hiçbir insan ahlak konusunda araştırma yapmaya gerek duymayacaktır.

Tüm Reklamları Kapat

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close