Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Aydoğan G
Üye 3 Eylül 2019 2 Cevap
1

Neden diğer hayvanlar insanlar kadar gelişemedi?

Biz insanlar gibi akıllı bir toplum yaratıp araç gereç kullanamıyorlar? Neden bir şey üretemiyorlar. Zekasal olarak neden bizden geri kaldılar?
204 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Ali Erez
Ali Erez
3,478 UP
Bohrsever 3 Eylül 2019

Bu soruyu cevaplayabilmek için evrim mekanizmalarını incelemenizi tavsiye ederim. Biz insanlar primat takımından bir türüz. Yani iri beyinli memeliyiz. Evrim mekanizmaları sonucunda bugün buradayız. Ancak şu da unutulmamalı ki diğer canlılar da kendilerine avantaj sağlayan özelliklerine evrilmeyi sürdürdüler. Sonuçta ne kartallar kadar keskin gözlere ne de en yakın dostlarımızdan olan köpekler kadar iyi burunlara sahibiz.

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Evrim Ağacı. (3 Eylül 2019). Alındığı Tarih: 3 Eylül 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
5
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Çağanalp Sarıkaya
Öğrenciyim 27 Şubat

Çünkü her hayvan kendi çevresine göre gelişti. Ve zaten onlar gibi hassas görüş yeteneği, koku yeteneği gibi özelliklerimiz yok. Veya onlar kadar kaslı, güçlü değiliz.

Genelde etçil veya etçil ağırlıklı beslenen hayvanlar gelişmeye daha müsaittir. Çünkü diğer hayvanları avlaması için diğer hayvanlardan daha güçlü olmalıdır.

İnsanlarla şempanzeler. insanlar ormanlardan savanaya geçtiğinde ayrıldı. Bu primatlar ormanda bitki temelli besleniyordu ama hepçildi. Zorda kalınca et de yiyebiliyolardı. Ama insanlar savanaya geçtiğinde bitki bulmak zorlaştı ve et yemek zorunda kaldılar. Bu süreçte etin içinde bulunan bakterilere dayanıklı olamyanlar elendi, diğerleri ise nesillerini devam ettirip ete dayanıklı bir insan türü oluşturdular. Ayrıca ette bir bitkiden daha çok enerji vardır. mesela 100 gr sığır etinde ortalama 250,5 kcal (kalori) enerji bulunurken, bir elmada bu sadece 52,1'dir. Daha çok kalori daha çok gelişmöe demektir. Ve bu da o canlının hayatta kalma mekanizmasını (insanalarınki zeka) daha çok geliştirir. Ve daha gelişmiş olan hayatta kalır.

Tüm Reklamları Kapat

En zeki dinazorun etçil ağırlıklı bir hepçil olması, Gece net görüşü olan baykuş, kedi gibi canlıların etçil olması, en zeki canlının etçil ağırlıklı bir hepçil olması tesadüf değildir.

Kaynaklar

  1. Anonim. Which Dinosaurs Were The Smartest?. Alındığı Tarih: 27 Şubat 2025. Alındığı Yer: Dinasour World Live | Arşiv Bağlantısı
3
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close