Çünkü her hayvan kendi çevresine göre gelişti. Ve zaten onlar gibi hassas görüş yeteneği, koku yeteneği gibi özelliklerimiz yok. Veya onlar kadar kaslı, güçlü değiliz.
Genelde etçil veya etçil ağırlıklı beslenen hayvanlar gelişmeye daha müsaittir. Çünkü diğer hayvanları avlaması için diğer hayvanlardan daha güçlü olmalıdır.
İnsanlarla şempanzeler. insanlar ormanlardan savanaya geçtiğinde ayrıldı. Bu primatlar ormanda bitki temelli besleniyordu ama hepçildi. Zorda kalınca et de yiyebiliyolardı. Ama insanlar savanaya geçtiğinde bitki bulmak zorlaştı ve et yemek zorunda kaldılar. Bu süreçte etin içinde bulunan bakterilere dayanıklı olamyanlar elendi, diğerleri ise nesillerini devam ettirip ete dayanıklı bir insan türü oluşturdular. Ayrıca ette bir bitkiden daha çok enerji vardır. mesela 100 gr sığır etinde ortalama 250,5 kcal (kalori) enerji bulunurken, bir elmada bu sadece 52,1'dir. Daha çok kalori daha çok gelişmöe demektir. Ve bu da o canlının hayatta kalma mekanizmasını (insanalarınki zeka) daha çok geliştirir. Ve daha gelişmiş olan hayatta kalır.
En zeki dinazorun etçil ağırlıklı bir hepçil olması, Gece net görüşü olan baykuş, kedi gibi canlıların etçil olması, en zeki canlının etçil ağırlıklı bir hepçil olması tesadüf değildir.
Kaynaklar
- Anonim. Which Dinosaurs Were The Smartest?. Alındığı Tarih: 27 Şubat 2025. Alındığı Yer: Dinasour World Live | Arşiv Bağlantısı