Bilim üzerine sorulan soruların çok büyük çoğunluğu, bilimi yanlış algılıyor olmamızla ilgili ve bu yanlış algı da zaten bilimin bizlere doğru öğretilmemesinin sonucu.
Sorunuzda bahsettiğiniz kusursuzluk konusu bu yanlış algıdan doğan bir yakıştırma. Evrimde ya da canlılıkta kusursuzluk diye bir şey yok ki. Evrim, çevrenin değişmesi ve canlıların o çevreye uyum sağlaması ile biçimleniyor. Yani bugün kusursuz olarak nitelenebilecek bir vasıf bir süre sonra kusur olabilir. Bunun paralelinde hiç bir canlı kusursuza doğru evrimleşemez. Böyle bir evrimleşme yok. Yani öyle bir hedef nokta yok ki oraya doğru gidelim. O nokta varsa nasıl bir mertebe ki o? Kusursuz ne demek? Hiç bir canlı, olası tüm çevresel şartlara uyumlu olamaz. Yani Dünya yüzeyi ortalama 15 derece de olabilir, 45 derece de. Hiç bir tür bu şartların ikisine de uyumlu olamaz. Yani kusursuzluk diye bir şey yok zaten. Kusurun ya da kusursuzluğun bir tanımı yok yani.
Hayatta kalan kusursuzdur aslında çünkü çevreye uyum sağlamıştır. Hayatta kalabildiği sürece de evrimleşmez. Her ne zaman bir çevresel değişim canlını doğal seçilime iter, o zaman değişime göre evrimleşme söz konusu olur.
Umarım açıklayıcı olmuştur. Sağlıcakla.