Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
2

Neden bazı insanlar suç işlemeye daha yatkın?

512 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Hiç Kimse
Hiç Kimse
3,580 UP
Kriminoloji ile ilgileniyorum

Kaynak:FBI (Fedaral Soruşturma Bürosu)

Bir insanın suç işlemeye daha yatkın olmasının sebebi çevresi ve kendi iç dünyasıdır. Bununla ilgşli yapılan FBI açıklaması şu şekildedir;

Tüm Reklamları Kapat

Amerika Birleşik Devletleri'nde ve Tekdüzen Suç Raporlamasına katkıda bulunan kolluk kuvvetleri tarafından temsil edilen 18.000'den fazla yargı yetkisinin herhangi birinde suçun niteliğini ve kapsamını nasıl anlayacakları ve ölçecekleri konusunda mümkün olduğunca iyi eğitimli olmak tüm veri kullanıcılarının görevidir ( UCR) Programı. Geçerli değerlendirmeler, yalnızca her yerel kolluk yetki alanını etkileyen çeşitli benzersiz koşulların dikkatli bir şekilde incelenmesi ve analizi ile mümkündür.

Tarihsel olarak suçun sebepleri ve kökenleri birçok disiplin tarafından inceleme konusu olmuştur. Yer yer meydana gelen suçun hacmini ve türünü etkilediği bilinen bazı faktörler şunlardır:

Tüm Reklamları Kapat

Nüfus yoğunluğu ve kentleşme derecesi.

Nüfusun bileşimindeki farklılıklar, özellikle gençlerin yoğunluğu.

Sakinlerin hareketliliği, işe gidip gelme modelleri ve geçici faktörler açısından nüfusun istikrarı.

Ulaşım türleri ve karayolu sistemi.

Medyan gelir, yoksulluk düzeyi ve iş bulunabilirliği gibi ekonomik koşullar.

Kültürel faktörler ve eğitim, eğlence ve dini özellikler.

Boşanma ve aile bütünlüğü açısından aile koşulları.

İklim.

Tüm Reklamları Kapat

Kolluk kuvvetlerinin etkili gücü.

Kolluk kuvvetlerinin idari ve soruşturma vurguları.

Ceza adaleti sisteminin diğer bileşenlerinin politikaları (yani savcılık, adli, ıslah ve denetimli serbestlik).

Vatandaşların suça karşı tutumları.

Vatandaşların suç raporlama uygulamaları.[1]

Kaynaklar

  1. FBI. Variables Affecting Crime. Alındığı Tarih: 14 Haziran 2023. Alındığı Yer: FBI | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Melıke Bal
Melıke Bal
3,122 UP
Yetkim yok

Sanirim insanlarin çocukluklarinda yasadigi travmalardan dolayi olabilir. Siddet, taciz, tecavüz, psikolojik siddetler, psikolojik rahatsizliklar gibi durumlarda insanlarin psikolojileri etkileniyor. O yüzden aslinda çocuklugumuz bizim ileri yaslardaki hayatimizi belirliyor diyebiliriz.Maalesef insanlar ebeveynlerini seçemiyorlar bazilarimiz bu konuda sansliyken bazilarimiz sanssiziz. Herkes ebevyn olmamali bence kisi önce kendimi düzeltmeli ve ekonomisi yeterli olmali yoksa ilerde çocuklari üzerinde sorun yaratabilir. Yani kisaca psikolojik rahatsizlar, yasananlar ve yetistirilme tarzi büyük etkendir.

147 görüntülenme
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close