Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
1

LGBT bireylerine çocuk verilmesi sıkıntı olmaz mı?

Mesala gay bir çifte çocuk verilmesi sıkıntı olmazmı?
1,119 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Genç Mühendis
Genç Mühendis
263K UP
Düşünür

Çağrı Mert Bakırcı'nın 6 Ocak 2014 tarihinde yayınladığı bir yazıyı aynen kopyala yapıştır yapıyorum:

Virginia Üniversitesi ve George Washington Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından yayınlanan çığır açan bir çalışmaya göre, eşcinsel çiftler tarafından evlat edinilen çocuklar, heteroseksüel çiftler tarafından evlat edinilen çocuklar kadar iyi gelişiyorlar.

Bulgular, Applied Developmental Science dergisinin 2010'un Ağustos ayı ekinde yayınladı ve bu bulgular eşcinsel ebeveynlik tartışmaları açısından önem taşıyor. Eşcinsel çiftlerin evlat edinme hakkı Florida, Mississippi ve Utah’ta ellerinden alındı. Benzer bir dava ise Arkansas mahkemelerinde sürüyor. Yazarlara göre bütün bunları kaynağı şöyle:

Tüm Reklamları Kapat

"Toplum içinde derine yerleşmiş olan ideal çocuk gelişimi için bir erkek ve bir kadın birey gerektiği inancı."

Çok sayıda araştırma, lezbiyen çiftlerin ebeveynliğini doğruluyor – eşcinsel erkek ebeveynler hakkında ise daha az bilgi mevcut – ancak bu araştırmalar kişiler tarafından bildirilen veri kullanımı ve deneylerdeki heteroseksüel çiftlerin karşılaştırma grupları eksikliği yüzünden eleştirildi.

U-Va araştırmacıları Rachel Farr ve Charlotte Patterson ile George Washington Üniversitesi’nden biliminsanı Stephen Forssell tarafından kaleme alınan “Parenting and Child Development in Adoptive Families: Does Parental Sexual Orientation Matter?” isimli şimdiki araştırmada ise bu tür eksikler bulunmuyor.

Araştırmada doğumlarında evlat edinilen okul-öncesi çağdaki çocukların gelişimi incelendi. Bu çocuklar 27 lezbiyen, 29 eşcinsel erkek ve 50 heteroseksüel çift tarafından evlat edinildi ve çoğu Washington ve Orta Atlantik Bölgesi’nde yaşıyorlar. Araştırmacılar, çocukların gelişimi hakkında ebeveynlerden, öğretmenlerinden ve bakıcılarından bilgiler topladılar. Hipotezleri ise şuydu: Çocuk ve ergin bireylerin gelişimi ebeveynlerin cinsel tercihlerinden çok, onların ebeveynlik becerilerine (stres, işbirliği ve dayanışma, çamaşır becerileri vb.) dayanıyor.

Tüm Reklamları Kapat

Sonuç olarak bulgular, eşcinsel ebeveynler ve onların evlat edindiği çocukların heteroseksüel aileler kadar başarılı olduğunu gösteriyor. Ayrıca belirtmek gerekir ki bu araştırma, ebeveynlerden gelen bilgiler ile birlikte ilk kez öğretmenlerinden de çocukların gelişimi ve davranışları hakkında bağımsız raporlar aldı. Araştırma gösteriyor ki:

Ebeveynlik kalitesi ve bağlılığı gibi ailevi süreçler, çocukların son hallerinin belirleyicisi olarak aile yapısından daha fazla önemli. Bu durum hem biyolojik hem de evlat edinen ailelerde ve bunlarla birlikte lezbiyen, gay ebeveynler ve heteroseksüel ebeveynlerde görüldü.

Eşcinsel çiftler tarafından evlat edinilen çocukların cinsel gelişimleri bile – belki de bazı eleştirilerin en büyük endişesi – heteroseksüel aileler tarafından evlat edinilen çocukların gelişimlerini yansıttı. Yazarlar diyor ki:

"Ebeveynlerinin lezbiyen, gay ya da heteroseksüel olmasına bağlı olmaksızın, çoğu erkek çocuk tipik erkek yaşıtlarının davranışlarını, çoğu kız çocuk da kız yaşıtlarının tipik davranışlarını sergiledi."

Araştırmanın başındaki bilim insanı Charlotte Patterson ise şunları söylüyor:

"Kamu politikası açısından, bu araştırma olası evlat edinebilecek gay ve lezbiyen çiftlerin, evlat edinme fırsatlarının reddedilmesine herhangi bir haklı neden bulunmadığını gösteriyor."

292 görüntülenme

Kaynaklar

  1. İ. Güderer. Evlat Edinilen Çocuklar Ve Gelişim: Ebeveynlerin Cinsel Yöneliminin Önemi Var Mı?. (6 Ocak 2014). Alındığı Tarih: 25 Haziran 2021. Alındığı Yer: Evrim Ağacı | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
9
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close