Günümüzde her ne kadar kabul görmese de lisede öğretilen Newton fiziği ile başlayalım: Newton'a göre 'dir kütle-çekiminin formülü ve burada M diğer kütle, m ise nesnenin kütlesidir. Newton'a göre "Evet!"dir cevap ancak bu Newton'a göre.
Einstein! Karmaşık bir fiziktir, ben de hala anlıyamadım formüllerini, ve kuvvet gözüyle değil bir tür 4. boyut gibi bir gözle bakar işe. Einstein fiziği ile ilgili kumaş benzetmesi lafını ve kumaşla yapılan deneyleri bilirsiniz, bilmiyorsanız da bakarsanız ancak Einstein fiziğinin nasıl ispatlandığını bilir misiniz, yıl 1910'lar...
Einstein 1915'te genel göreliliği yayınlaması üzerine bu hipotezin kanıtlanması lazımdı ve bunun için en büyük kanıt ise ışık gibi kütlesiz nesnelerin de kütle-çekimden etkilendiğini ispatlamaktı. Peki bu etkinin en kolay gözlenmesi nasıl sağlanırdı? Tabi ki de Güneş! Ancak o zamanlarda pek te gündüzleri gözlem yapabilen teleskopların gelişmediği için bir Güneş tutulmasında bu olay gözlemlendi, sonuç işe fevkalade idi Einstein'ın doğru olduğu ispatlandı ve buda sorumuzun gerçek cevabını bizlere veriyor:
Kütle-çekim kuvveti, kütleler arası bir kuvvet değil, kütlelerin uzay-zaman dokusu ile etkileşimi sonucu uzay-zaman dokusunda oluşan eğrilerdir. Bu eğriler kütleli ya da kütlesiz her madde veya parçacık ile etkileşir.