Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Tuna Yenice
Üye 18 Ocak 2021
1

Kendi kötü yazımızı okuyabilirken neden başkalarının yazısını okuyup anlayamayız, neden bizim yazımızı başkası okuyup anlayamaz?

Açıkçası bu konunun psikolojiye girdiğinden emin değilim fakat başka konulara uymadığını düşündüm. Kendi yazdığımız yazılar her ne kadar okunaksız da olsa biraz zorlamadan sonra okuyabiliyoruz, başkası bizim yazımızı neden okuyamıyor; bunun sebebi nedir? Geçmişten gelen akılda kalma olabilir mi, başka bir şey mi var?
353 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Psikolojik Danışman 15 Şubat 2021

Konu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığımı belirterek sadece fikir sunmak istiyorum. Her insanın deneyimleri farklıdır ve durumlar farklı algılanır. Bu da farklı zihinsel şemaların oluşmasına yol açar. Yazdığınız yazı sizin tarafınızdan üretilir ve bunun şeması zihninize kazınır. Özel bir yazıya sahip olmak ve bunu okumak yazan kişi için çok normaldir çünkü üretim kendisine aittir ve nasıl ifade edildiği kendisi için gayet anlamlıdır. Farklı zihinsel şemalara sahip birey bunu anlamlandıramayabilir. Tam olarak aradığınız cevabı barındırmayabilir fakat Gestalt İlkelerini araştırmanızı tavsiye edebilirim.

Kaynaklar

  1. Plotnik, R.. (2009). Psikolojiye Giriş.
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Zeynep Özen
Zeynep Özen
32K UP
Fen Bilgisi Öğretmenliği 4.Sınıf Öğrencisi 15 Şubat 2021

Grafoloji; El yazısını yazarın el yazısından karakterini inceleyen bir bilim dalı. Psikologların bu teorisine göre, el yazısı insanın şahsiyeti hakkında bilgi vermektedir. Bu teori her şahsın belirli bir şahsiyet ve davranışlarında devamlılık göstereceğini kabul etmektedir. Ayrıca el yazısının zaman ile değiştiği doğrudur. Hastalık, ruhî gerginlik gibi hallerde de el yazısı değişmektedir.

Bence bu konu psikoloji alanına giriyor.

Fikrimi yöneltecek olursam bence sembollerle alakalı zaman geçtikçe alışılıyor beyin bunu algılıyor diye düşünüyorum doktorun yazsını biz anlayamazken asistanı veya eczacı bunu anlayabiliyor. Asistanı bu sembollere alıştığı için beynin bunu öğrendiğini düşünüyorum. Veya öğretmenler öğrencilerinin yazılarını ilk zamanlar okuyamazken daha sonra okuyorlar. Beynimizin sembolleri algılayarak öğrenmesine bağladım. Kendimiz de yazmayı öğrenirken sürekli harfleri tekrarlıyoruz belki yüzlerce kez yazıyoruz ve beynimiz bunu öğreniyor.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. yok, et al. Grafoloji. (12 Şubat 2021). Alındığı Tarih: 15 Şubat 2021. Alındığı Yer: vikipedi | Arşiv Bağlantısı
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close