Blog yazınızı daha önce okuyup anlamaya çalıştım ancak, anlamakta zorlandım. Şimdi biraz daha anlaşılır olmuş. Bildiğim kadarı ile cevap vermeye çalışayım.
0 Kelvin'de bir hidrojen atomunda elektron tamamen hareketsizdir. Heisenberg belirsizlik ilkesi nedeniyle, elektronun hızı sıfır olduğunda konumu tamamen belirsizdir.
0 Kelvin sıcaklığında maddeye ne olur tam olarak bilemiyoruz ve bilinen fizik ve kuantum fiziği öngörülerinin çok dışına çıkacağı, normal maddeden bahsedemeyeceğimiz çok açıktır. Diğer yandan evrenin hiç bir noktası 0 Kelvin sıcaklığında değildir, Kozmik Mikro Dalga Ardalan Işıması her yeri kaplamıştır ve ortalama sıcaklık -270 C0 civarındadır. Evrenin neresine giderseniz gidin 0 Kelvin sıcaklığında bir bölge yoktur.
Karanlık madde oluştuğunda, yüksüz elektron kütle çekim etkisiyle çekirdeğe doğru hız kazanmaya başlar. Enerjisini korumak için proton kütle kaybederek ortamı(evreni) genişletir. Bu enerji elektronun daha çok hız kazanmasına sebep olur. Protonun kaybettiği kütlenin enerjisi elektronun kinetik enerjisine eşittir.
Elektronların yüküne kaybederek değil ama, aşırı yüksek basınç altında çekirdek ile birleşerek pozitif yüklü protonların doğasını bozup, nötronlara çevirdiğini nötron yıldızlarından biliyoruz. Normalde nötronun tekrardan bozunarak elektron ve protona dönüşmesi gerekirken, aşırı basınç bu tip yıldızlarda nötronları kararlı hale getirmektedir. Yazınızdaki önermedeki gibi elektron çekirdek ile birleştiğinde ortamda hala yüklü veya yüksüz proton ve elektron olmaz.
Yazınızda diğer hipotezlerinize cevap üretmek yukarıda bahsettiğimiz iki temel unsurdan dolayı anlamsız hale geliyor. En temelde; fikirleriniz 0 Kelvin sıcaklığının olması üzerine kurulu, bu sıcaklık evrenin hiç bir noktasında yoktur.