Varsayımsal Ve Kişisel Teorik Yorum
Işık hızına ulaşabilseydik, ne olurdu? Bu soruya spesifik bir cevap vermek oldukça zor. Işık hızını bulabilsek de, şu anda insanların uğraştığı (Uzaklık Sınırları Dışında ) yeni gezegenler keşfetmek ve yeni galaksilere yelken açmak gibi hedefler hala imkansız olacaktır. İnsan ömrü hızla değişse de, hız insan ömrünü değiştiremez.
Eğer dünyada ışık hızına sahip olsaydık, aslında belirli bir madde içinde devam eden varlığımız, madde içinde olmayacaktı. Bu hız hem çok hızlı hem de çok yavaş bir durumu yaratır. Fiziğin içine gömülü dünyamızda, ışık hızına ulaşabilseydik, aslında hıza değil, zamanın teorik olarak durduğuna şahit olurduk. Biliyorum, bunu anlatmak zor, ancak bu soru sınırları aşıyor.
Işık hızına yaklaşabilseydik, zamanın ve mekanın davranışları üzerindeki etkiler nedeniyle, varlığımızın klasik madde anlayışından farklı bir durumda olacağını gözlemleyebilirdik. Ancak, ışık hızına ulaşmak mevcut fizik kurallarına göre mümkün değildir.
Bir diğer soru da kütle problemidir. Işık hızına yaklaştıkça, kütle artar ve bu da sonsuz enerji gerektirir. Sonsuz enerjiyi aynı doğrultuda ve aynı yöne hapsedip, gerisinden gelen sonsuz patlayışların etkilerini şu anda dünyamızda deneyimleyemeyiz. Bu, birçok bilinmezliği ve olasılığı beraberinde getirir çünkü bu durum, klasik fizik kurallarına aykırıdır. Klasik algılarımızın ötesinde bir durum, gerçeklik algımızı tamamen değiştirebilir.
"Düşüncelerinizi ve teorilerinizi onaylanmış teoriler ile desteklediğinizde sizin düşüncenizin ne anlamı kalır ?"
Kaynaklar
- A. Einstein, et al. Einstein, A. (1905). Zur Elektrodynamik Bewegter Körper. Annalen Der Physik.. Alındığı Tarih: 6 Ağustos 2024. Alındığı Yer: scirp | Arşiv Bağlantısı
- W. Rindler. Rindler, W. (2006) Relativity—Special, General, And Cosmological.. Alındığı Tarih: 6 Ağustos 2024. Alındığı Yer: scirp | Arşiv Bağlantısı