Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Üye 12 Ağustos 2019 2 Cevap
3

İnsanlar evrimsel süreçte nasıl ırklara ayrıldı?

Irklar neye göre ayrıldı ve insanlar neden birbirinden farklı oldu. Siyahi insanlar evrim sonucu neden bu ten renginde oldu? Yani biz türküler bile önceden çekik gözlüyken şimdi daha normal gözlüyüz. Bunları degistiren ne. Bizim bu durumumuz da evrime bir kanıt degil midir?
2,760 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Silinmiş Üye
Silinmiş Üye Bilim sever 12 Ağustos 2019
Orijinal Soru: İnsanlar evrim sürecin de nasıl irklara ayrıldı. Irklar neye göre ayrıldı ve insanlar neden birbirinden farklı oldu. Siyahi insanlar evrim sonucu neden bu ten renginde oldu?

İnsanlarda derinin rengini melanin pigmenti miktarına göre açık renkli veya koyu renkli olur. Melanin pigmenti oranınızda ise güneş ışınlarının etkisi vardır derimiz organik yapılı olduğu için siyah deri güneş ışınlarını yansıtır. Bu yüzden de Sahra altı bölgede insanlar siyahidir. Güneş ışınlarının az olduğu yerlerde örneğin Ruslar gibi Sibirya halkları ise beyaz renklidir. Bu olay koyafetlerde tam tersidir çünkü kıyafetler organik madde değildir.

Çekik göz ise eski Sibirya halkları ( Çin,Kore ,Japon, Türk vs.)kar fırtınalardan gözlerini korumak için zamanlar göz kapakları körelmiştir. Türklükten kastınız Anadolu türkü ise asırlarca çekik gözlü olmayan insanlarla yaşadıkları için zamanla çekik gözlü görülme oranı azlamıştır. Eğer kastınız tüm Türk coğrafyası ise orta Asya’da ki Türklerin çoğunluğu hala Türk olduğu için gözleri çekiktir.

İmla ve noktalama işaretleri için kusura bakmayın.

Tüm Reklamları Kapat

391 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Deri Rengi. (12 Ağustos 2019). Alındığı Tarih: 12 Ağustos 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Deri Rengi Ve Çekik Göz . (12 Ağustos 2019). Alındığı Tarih: 12 Ağustos 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Fatih Yıldız
Öğrenci 14 Ağustos 2019

Öncelikle ırklaşma bir evrim örneğidir. Aynı türün farklı popülasyonları arasında coğrafi bir izolasyon meydana gelirse bu iki popülasyonlar kendi bulundukları bölgenin şartlarına adapte olurlar ve ayrıca bu popülasyonlardaki genler izolasyon nedeniyle birbirine karışmadığı için popülasyon içerisindeki genetik çeşitlilik de farklı yönlerde olur. Bu da bu popülasyonların nesiller içerisinde önce farklı ırklara ve nihayetinde yeterince nesil geçtikten sonra da farklı türlere ayrılırlar. Homo Sapiens türü Afrika kıtasında evrimleşmiştir ve o dönemde türümüzün tamamı siyahiydi. Türümüzün içerisinden Afrika dışına göç edenler bu göç ettikleri yerlerin şartlarına adapte oldular. Örneğin ekvatoral bölgelerden uzaklaşanlar daha iyi D vitamini sentezlemelerine avantaj sağladığı için beyaz tenli olacak şekilde evrimleştiler. Ancak günümüzde türümüzdeki farklı ırklar arasında coğrafi izolasyon olmadığı için bu ırkların farklı türlere evrimleşmesi mümkün değildir. Bir başka örnek de Şempanzeler (Pan Troglodytes) ve Bonobolar(Pan Paniscus) üzerinden verilebilir. Bu iki türün ortak atası afrikada yaşıyordu ve Kongo Nehri'nin yatağının değişmesiyle bu tür iki ayrı popülasyona ayrıldı. Bu ayrım bu popülasyonların önce ırklaşmasına ve 2 milyon yıl sonra da türleşmesine neden oldu.

826 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Biyolojik Olarak Irk Nedir . (14 Ağustos 2019). Alındığı Tarih: 14 Ağustos 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Sürükle bırak veya seç
Pexels'te Ara
Panodan Yapıştır
URL'den Yükle
0 /5000
0 /5000
0 /5000
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Gönder
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close