Son 4 yılını tamamen heba eden umursamadan yaşayan ve uğraşmak, çabalamak gibi eylemleri neredeyse unutmak üzere olan bir kişi nasıl kendini toparlar?
Hiçbirşey için geç değildir, önemli olan farkındalıktır. Sen şuan farkındasın bu güzel bir aşama. İlk adımını zaten bu soruyu sorarak attın. Şimdi kendine soru sorup nelerden hoşlandığını ne gibi şeylere ilgin olduğunu öğrenip o konu hakkında önce kendine sonra çevrene faydalı olabileceğin adımlar atıp hayatını güzel bir şekilde sürdürmen. Ne kadar zamandır adım atmadığın değil şu andan itibaren bu durumun farkındalığıyla ne gibi adımlar atacağın önemli. Hayatında başarılar dilerim.
Kabul etmemiz gerekir ki, yaşam tarzını değiştirmekten bağımsız hiçbir çaba, kalıcı çözüm üretmez yaşamı verimli kılma adına.
Zamanı ve yaşamı olumsuz kullanıyor olmak, bir semptomdur. Bir sonuçtur.
Buna neden olan sistematik değişmek zorundadır.
Kendimi detaylı ve objektif olarak analiz etmek zorundayım. Benim hangi yaşam alışkanlıklarım düzenim, verimli olmama engel oluyor?
İstediğim şeyleri yapamıyor olmama neden olan rutinler neler.
Yaşam tarzımı değiştirmek için ne çeşit bir güdülenmeye motivasyona ihtiyacım var.
Ben bu yaşamda ne yapmak istiyorum.
Kendimde değiştirmek istediğim yönlerim nelerdir...
En iyi yaptığım şeyler neler.
Yaşam şeklimi tamamen değiştirmeye neden olacak değer sebep vs ne olabilir.
Bu komple değişimi göze alacak motivasyonum var mı.
Kendini analiz, değişime karar verme, yaşayacağı olumsuz duygudurumları aşabilecek motivasyona sahip olmak, yürümeye başlamak.
Değişim kararı vermiş bir kişi, 20 küsur yıldır alışkın olduğu yaşam tarzından ödün vermek zorunda kalacağı için mutsuz zamanları olacaktır mutlaka. Bunları aşabilecek temel önemli nedenleri olmak zorunda. Çünkü GELİŞMEKTEN BAĞIMSIZ bir değişim, vakit kaybıdır.
Yürümüye başlayınca elde edilecek pozitif sonuçlar oluşmaya başlayınca artık artan bir duygudurum düzelmesi ve gelişmenin verdiği dopamin ile sorunlar ortadan kalkacaktır.
Rutin ve konfor, homosapiens in düşmanları... kabul etsek de etmesek de.