Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Adem Cünük
Adem Cünük
12K UP
Üye
6

İngilizce nasıl öğrenebiliriz?

Eğitim hayatımızda yıllarca ingilizce görmemize rağmen birçoğumuz ingilizceyi derdimizi anlatacak kadar bile bilmiyoruz. Bunun sebebi nedir? İngilizceyi nasıl daha pratik ve iyi öğrenebiliriz?
613 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
3 Cevap
Damla Şahin
Damla Şahin
843K UP
Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni

Merhabalar,

Maalesef eğitim sistemimiz bu konuda çok yetersiz. O yüzden işin büyük bölümü size düşüyor. Bence bir dili öğrenirken yapılacak ilk şey düzenli çalışmaktır. Bir program dahilinde çalışmanız gerekir. En temel seviyeden başlayacaksanız bir yere kadar kendi kendinize çalışabilirsiniz. Fakat sonrasında bir yardım almanız gerekir. İngilizce gramer ve kelime için güzel uygulamalar var. Dilerseniz telefonunuza indirebilirsiniz. Bazı kalıpları öğrenebilmeniz için İngilizce dizi ve film izleyin. Gramer bilmek İngilizce konuşmak için yeterli değil maalesef. Telaffuz da öğrenmek gerekiyor. Ama düzenli çalışmanız çok önemli. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Tüm Reklamları Kapat

230 görüntülenme
7
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ern N
B2 Seviyesinde İngilizcem var/İzmir'de yaşıyorum
Orijinal Soru: İngilizceyi nasıl öğrenebilirim ?

Açıkça belirtiyim ben zamanında kurslara da gitmiş birisi olarak söylemeliyim ki eğer karşınızda birisi sizinle aktif olarak İngilizce konuşmuyorsa verilen gramer dersleri vs. hiçbir önemi yok. Şuan B2 seviyesinde sayılabilecek İngilizcem var fakat bunu gramer derslerine borçlu değilim.(Elbette gramer önemli gramersiz cümle kuramazsınız fakat eğer daha cümle kurmaya yetecek kelime hazneniz yoksa hiçbir değeri yok zaten insanlar bu yüzden İngilizce öğrenemiyor. Türkiye'de maalesef öğretilen İngilizce gramer üzerinden yürür oysaki asıl sıralama 1. Speaking 2.Listening 3.Writing 4.Grammer olmalıdır fakat Türkiye'de sıralama tersinden işler.) Bunun tek sebebi ise yaklaşık 3 sene saf İngilizceye maruz kalmış olmam bu durum sayesinde canım isterse kafamın içinde İngilizce bir biçimde de konuşabilirim kendimle ve bunun tek sebebi saçma sapan gramer ağırlıklı dersler ve anlatılar yerine karşılıklı konuşmalar ve essay'ler ile İngilizceyi öğrenmiş olmam. Kendinize sizle İngilizce konuşabilecek birilerini bulun ya da böyle bir imkanım yok diyorsanız A1 seviyesindeki ince İngilizce kitaplarını alıp okuyabilirsiniz bazılarının arkalarında kitabın içindeki kelimelerin manaları da yazar onları okuyarak vocabulary'inizi(kelime bilgisi) büyük oranda geliştirirsiniz. Daha sonra yavaş yavaş üst seviyelere geçersiniz.

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Egemen Sak
Egemen Sak
39K UP
Öğretmen
Orijinal Soru: İngilizceyi nasıl öğrenebilirim ?

Öncelikle selamlar.

Bir dil öğretmeni ve uzmanı değilim. Eğer benden sonra bu konuda uzman biri sizlere yanıt verirse önceliğiniz onun tavsiyeleri olmalıdır. Bunu öncelikle belirteyim.

Tüm Reklamları Kapat

Yaşınızı tam olarak bilemiyorum ancak burayı keşfedecek, yazacak ve akıl edecek yaşa geldiyseniz çok üzgünüm ancak artık hızlı bir dil öğrenmek için biraz geç kaldınız. Hemen modunuzu düşürmek istemem. Hiçbir zaman hiç kimseye hiçbir şey geç değildir.

Bu durumu sizler uzman olarak değil, eğitim psikolojisi ve öğrenim psikolojisi öğrenmiş bir birey olarak söylüyorum. Malesef insan zihninde şöyle bir durum vardır. Bazı şeylerin belirli yaş aralıkları vardır. Biz buna "Kritik Dönem" diyoruz. Bu dönemdeki birey veya çocuklar, eğer bir problem yoksa istese de istemese de farkında olsa da olmasa da bu sürece girerler. Cinsiyet, ırk, yetenek hatta dna ve kalıtım pek fark etmez. Kritik dönemlerde canlılar çevre ile oldukça sıkı ve ciddi bir alışveriş vardır veya çevreden etkilenme (gerek olumlu gerek olumsuz) oldukça fazladır. Ve bu zamanlar sınırlıdır. Geçtikten sonra geri dönüş mümkün değildir. Ve kritik dönem sonrası aynı performansı yakalamamız yine mümkün değildir. Geçildikten sonraki her zaman bu durumunu yavaşlatar nitelikte işler. Hatta bu dönemler kaçırılırsa telafisi olmayan durumlar ortaya çıkması kaçınılmazdır. (Örneğin ilk 6 yaşta çocuklarda duyma kaynaklı bir sorun varsa daha sonrasında bu durum tamamen çözülse dahil konuşmada ve iletişimde ciddi sorunlar yaşayacaktır.)

Tüm Reklamları Kapat

Örnek vermek gerekirse gebelikte 4. Hafta ile 15. Hafta arası çocuk için kritik dönemdir. Eğer bu zamanlarda anne olası bir üzüntü yaşaması bile bebeğin gelişimi açısından oldukça risklidir. Annenin sigara içmesi, ağrı kesici içmesi veya ağır iş veya spor yapması oldukça sakıncalıdır. Bu dönemlerden sonra da yine sakıncalıdır. Ancak kritik dönem öncesi veya sonrası için, olası bir sigara içiminin çocuğa zararına x dersek, kritik dönemde içilecek bir sigaranın zararı çocuğa 100x gibi korkunç bir oranda olacaktır.

Malesef dil gelişimi ve öğrenimi için de bu yaş 0-7 yaştır. Daha sonrasında bu durum çocuklarda oldukça yavaşlar. Yabancı dil öğretimi içinde aslında bu durumlar geçerlidir. Şöyle söylersem çok daha iyi anlaşılır gibi geliyor, 3-9-15-22-40 yaşlarında kişiye aynı dil eğitimi verilsin. 9 ve 15 yaşlarındaki çocuklar bir kaç kelimeyi anlayabildiği süre içerisinde 3 yaşındaki bir çocuk 10 kat fazlasını öğrenebilir. Aradaki fark bu denli fazladır.

Bu yüzden sizler çocuklar kadar hızlı bir yabancı dil öğrenme yeteneğine artık sahip değilsiniz. Bu yüzden, onlara göre yavaş bir dil ilerlemesi sergileyeceğiniz öncelikle kabul ediniz. Tabi burda zeka türleri de bir etmendir. Zeka bir yetenektir ve oldukça çeşitlidir. Sözel(dilsel) zekaya sahip bireyler, bu duruma biraz daha yatkındırlar.

Peki neler yapılabilir. İstediğiniz şekilde çalışabilirsiniz. Sizlere nasıl bie dil gereklidir onu bilmiyorum. Ancak en iyi konuşarak dil öğrenilir. Küresel bir dünyada yaşıyoruz. Eğer yurt dışına çıkma şansınız yoksa, Sosyal medya sayesinde dünyanın öbür ucundaki bir birey ile rahatlıkla konuşabilirsiniz. Bu sayede daha aktif bir dil öğrenebilirsiniz. Öncelikle niyetinizi karşınızdaki kişiye anlatırsınız ve konuşursunuz. Bu şekilde gerek konuşarak gerek ise yazarak kendinizi geliştirirsiniz. Hatta deyim, atasözü gibi faktörleri de daha iyi kavrayabilirsiniz. Üstünde sokak jargonunu da kavrarsınız.

Daha sonra kendi arkadaşlarınız ile yabancı dil konuşabilirsiniz. İlk başta berbat konuşsanız da 3-5 ay sonra daha iyi ve akıcı halde konuşursunuz. Yeterki pes etmeyin.

Ve yaşadığım bir tecrübeyi sizlere aktarayım. İmkansız diye bir şeyin olmadığını anlamış olursunuz.

Üniversite yıllarımda yabancı dil öğretmeni ev arkadaşım, bazen bizimle yabancı dil konuşurdu. Gülüp eğlensek de pes etmezdi. Daha sonra aynanın karşısına geçti. Ve kendi kendine konuşmaya da başladı. Adeta kendisiyle sanki röportaj yapıyordu. Kendisine sorular soruyor ve cevaplıyordu. "Deli " gibi gözüken bu arkadaş, 4 yılın sonunda kelimeleri translateten bakarak başladığı bu işte aksanını bile tutturmuş ve sokak jargonuyla söylemek gerekirse şakır şakır konuşuryordu. Sizler de böyle bir yol sizleyebilirsiniz.

Ancak dediğim gibi birkaç yıla ihtiyacınız olabilir. Pes etmeyin. Vazgeçmeyin. Üşenmeyin. Ertelemeyin.

Sevgilerle kalın..

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close