Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
2

İnanç hakkındaki fikirlerim neden bu kadar çabuk değişiyor içimdeki kuşkuyu dizginlemek için ne yapmalıyım?

Öncelikle ben dindar bir annenin kızıyım ve dinine bağlı bir insanım ancak araştırdığım en küçük şey beni dinden soğutabiliyor İslam dinine birden bağlanıp birden bırakabiliyorum hem içim huzur doluyor ibadet ederken bir tanrının olduğunu bilmek iyi geliyor hem de Kur'an'ı Kerim'in öok yavan olup(yazı yetmiyor) Neyse tüm merakım soruda yazıyor zate
357 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Genç Mühendis
Genç Mühendis
263K UP
Düşünür

kuşku bilgisizlikten doğar. senin dediğin olay da tamamen bilgisizlikten ortaya çıkan neye inanacağını bilememek. bunu seni küçümsemek için yazmıyorum, sadece kişisel çıkarım. neye inanacağını bilmiyorsan yada şüpen varsa, okumaya araştırmaya devam et. kuran, tevrat, incil hepsi internette bedava okuyabilirsin. bununla beraber kafanda oluşacak herhangi bir soruyu emin ol önceden birileri merak edip internette dile getirmiştir ve her türlü bakış açısıyla bu sorular (iyi-kötü bir şekilde) cevaplanmıştır.

Evrim ağacından kafana takılanları sorabilirisin, Diamond Tema adlı youtube kanalı var orda islam tarihi videoları var güzel bir seridir, diyanetin sitesinde bir sürü tefsir-meal var... araştırılcak çok kaynak mevcut ve olay gene sende başlayıp sende bitiyor.

Tüm Reklamları Kapat

7
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Fatih Aslan
Fatih Aslan
21K UP
Din Araştırmacısı

Din, sadece kitapta yazan teorik bir bilgiden ibaret değil. Bir insanın 24 saatine müdahil olan, nasıl giyeneceğinden, nasıl evlenceği, ne yiyeceğine kadar karışan yaşamımızın büyük bir parçasını işgal ediyor.

Senin durumda olan onbinlerce insan var. Derinlemesine ve objektif bir şekilde araştırınca tüm dinlerin insan beyninin ürünü olduğu çok net anlaşılıyor. Bir dine bağlı olmak iyi hissediyorsa inanmakta bir mahsur yok. Bu biraz kişisel tercihe kalmış. Eğer amacın hazır bulduğunla yetinmekten çok daha derinlemesine araştırmaksa (gerçeklere ulaşmaksa) bu yöndede ilerleyebilirsin. Bizim gibi toplumlarda bir dine inanmamak aileneden ve toplumdan dışlanmak, aşağılanmak, ikinci sınıf olmak gibi riskler içeriyor. Bu yüzden kendi bulgularını sınırlı şekilde dışarı ile paylaşman uzun vadede yararına olucaktır. Toplumların yönelimleri ve inançları çok yavaş değişir. Bizim yaşam süremizde olmasada yüzlerce yıl sonra dünyadaki hiç bir toplumda dinin bir etkisi kalmayacak. Bu neden böyle olacağını eğitim seviyesi yükselen toplumlardan bakarak önceden tahmin edebiliyoruz. Eğer dini şüphelere düşmek istemiyorsan araştırma yapmamalısın. Araştırırsan eninde sonunda gerçeğe erişirsin.

Tüm Reklamları Kapat

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mekalid Menar
Mekalid Menar
16K UP
Physician

Bir bilgiyi bilmenin çok derece ve mertebeleri vardır..

Öncelikle hayal ve düşünce olarak bilmek gelir.Bu mertebede çok kuşku ve şüphe olur..

Cünkü sağlam ve kesin kanıtlar ile bir blgiye sahip değildir.

Tüm Reklamları Kapat

Fakat deliller,kanıtlar çoğaldıkça bilmenin derecesi artar..

Yani hayal ve düşünceden daha derinlemesine bilmek derecelerine dogru gider..

İşte bilgide derinleştikce yani kanıtlar arttıkça şüphe ve tereddütler azalır..

Mesela bu koca,büyük evrenin bir sahibi vardır diye kabul ediyor ama kanıt olarak elinde tam bilgi yok ise şüpheye düşer..

Tüm Reklamları Kapat

Fakat bu evrendeki en küçük kuark ve atomlardan..hücre ve mikroorganizmalara kadar..

En büyük galaksi ve yıldızlardan,aylara güneşlere kadar..

Her şey şekilleri,düzgün bir şekilde işlemeleri, çok hassas dengede durmaları ve sanatları ile kendilerini yapan bir ustaları olduklarını kanıtlıyorlar..

diye bilmek işte bu bilgide derinlik olur..

Bu yönde derinleştikce yani evrendeki kanıtları okudukça öğrendikce şüphe ve kuşku azalır hatta kalmaz..

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close