KİRLİ HAVA: Ağaçlar olmasaydı insan yaşamını sürdüremezdi çünkü hava solumak için uygun olmazdı. Ağaçlar, karbon dioksitin sürekli olarak atmosferden organizmaya dönüştüğü ve tekrar geri döndüğü küresel bir süreç olan karbon döngüsünün çok önemli bir parçasıdır Karbon, sudan sonra, yaşam için en değerli ikinci elementtir. Zaten ağaçlar enerji elde etmek için fotosentez yoluyla atmosferden karbon alırlar Bu karbon daha sonra ya oksijene aktarılır ve solunumla havaya salınır.veya toprağa dönüşene kadar ağaçların içinde depolanır. Bu nedenle, ağaçların yokluğu havada önemli ölçüde DAHA YÜKSEK miktarda karbondioksit ve DÜŞÜK miktarda oksijen ile sonuçlanacaktır! Pis hava ayrıca havadaki parçacıklar ve karbon monoksit, kükürt dioksit ve nitrojen dioksit gibi kirleticilerle dolu olacaktır ve sıcaklığı 12 F'ye kadar artabilir.
CANSIZ TOPRAK: Hava zaten herkesi yok etmemişse, ormansızlaşmanın bir sonraki feci sonucu, toprak üzerindeki zararlı etkisidir. Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre 2,5 milyar insan geçimini tarımdan sağlıyor. Ormansızlaşmada etkilenen sadece bu insanlar olmayacak. Toprak, genellikle ağaçlar tarafından filtrelenen tehlikeli kimyasallar ve kirleticilerle dolacaktı. Ayrıca, toprak erozyonu , toprağı korudukları için ağaçlar tarafından şu anda önlenmektedir. Bununla birlikte, toprak korumasız olacak ve toprak kalitesindeki ve üst toprak besin maddelerindeki azalmaya karşı savunmasız olacaktır. Toprak erozyonu daha yaygın hale gelecek ve sonunda tüm toprak ekilebilirliğini kaybedecektir.ve tarım düşecek...biz insanları aç bırakacak.
KRONİK KURAKLIK: Kurak koşullar, yalnızca filtrelenmemiş tehlikeli maddeler nedeniyle değil, aynı zamanda bir noktada nadiren yağmur yağacağı için de ortaya çıkacaktır. Kulağa çılgınca geliyor, değil mi? "Kurak mevsim" sırasında, ağaçlar suyu serbest bırakarak kiri düzenler ve sabitler. Bununla birlikte, ormansızlaştırılmış alanlar, nehir ulaşımını engelleyen, endüstriyel faaliyetleri kesintiye uğratan ve mahsul üretimini hep birlikte öldüren kronik kuraklıklara eğilimlidir. Yağmur suyu akışı (yağmur yağarsa) azalmaz, ancak artar, bu da küçük sellere ve üst toprak erozyonuna katkıda bulunur. Dahası, ağaçlar terleme yoluyla havaya nem katar--- ama ağaçların yokluğu havada nem eksikliğine neden olur.
AĞAÇ ESASLI ÜRÜNLER YOK: Tabii ki, eğer ağaç yoksa onlardan elde edebileceğiniz herhangi bir ürün de olmayacaktır. Dört milyar ağacın öldürülmesine yardım ettiğimizin farkında olmadan her gün kağıt kullanıyor ve israf ediyoruz. her yıl azaltın. Küresel ormansızlaşma nedeniyle kağıt, beysbol sopası, varil, kitap, blok, bank, koltuk değneği, kahve filtresi, gitar, market poşeti, kalem, çam yağı, yatak, reklam panosu, düğme, yakacak odun, odun kömürü, endüstriyel yuvarlak odun olmayacaktı. , şeker sarmalayıcıları, sakız, mantar, boya kalemi, baharat, yumurta kartonları, uçurtmalar, linolyum, bagaj, kağıt, masa tenisi topları, tahta çubuklar, kauçuk, tefler, telefon defterleri, lastikler, ağaç kabuğu, elyaf, boyalar, tütsü, lateksler, yağlar , reçineler, gomalak, tabaklama bileşikleri, mumlar, tuvalet kağıdı, terebentin, ksilofonlar veya tahta yoyolar. Meyveler, yemişler, böğürtlenler (ve akçaağaç şurubu) gibi ağaçlardan toplanan yiyecekler de mevcut olmayacaktır. Diğer nedenler günümüzde ormansızlaşmanın başlıca nedenleri arasında tarımsal genişleme, altyapı genişletme, tarım arazilerine/otlaklara dönüştürme ve yolların inşası bulunmaktadır. Dahası, ülkeler nüfus baskıları, karlar ve iç sosyal/politik etkiler nedeniyle orman kaybı oranlarını artırmaya zorlanırlar .
SU SAVAŞLARI: Ve gelecekte bir noktada, mevcut tatlı su kaynaklarının seviyesi kıt hale gelecek. Halihazırda yenilenemeyen kaynakları kötüye kullanıp kullanmadığımız konusunda birçok tartışma var, ancak bu kaynakların en önemlisi muhtemelen tatlı su. Tatlı su, insanın hayatta kalmasının ve tarımsal/endüstriyel operasyonların temelidir. Geleceğin politikacıları, ülkeleri için yeterli tatlı su kaynaklarının nasıl korunacağına dair çığır açan kararlar almak zorunda kalacaklar ve seçeneklerden biri, diğerlerine karşı --- ölümüne savaş açmak olacaktır.
[1]
Kaynaklar
- Naseem S.. No Trees... No Humans.. (15 Haziran 2004). Alındığı Tarih: 8 Aralık 2022. Alındığı Yer: Nature | Arşiv Bağlantısı