Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ece Müker
Ece Müker
219K UP
Üye
1

Hiç ağaç olmasaydı ne olurdu?

939 görüntülenme
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ali Edis
Yazılımcıyım

KİRLİ HAVA: Ağaçlar olmasaydı insan yaşamını sürdüremezdi çünkü hava solumak için uygun olmazdı. Ağaçlar, karbon dioksitin sürekli olarak atmosferden organizmaya dönüştüğü ve tekrar geri döndüğü küresel bir süreç olan karbon döngüsünün çok önemli bir parçasıdır Karbon, sudan sonra, yaşam için en değerli ikinci elementtir. Zaten ağaçlar enerji elde etmek için fotosentez yoluyla atmosferden karbon alırlar Bu karbon daha sonra ya oksijene aktarılır ve solunumla havaya salınır.veya toprağa dönüşene kadar ağaçların içinde depolanır. Bu nedenle, ağaçların yokluğu havada önemli ölçüde DAHA YÜKSEK miktarda karbondioksit ve DÜŞÜK miktarda oksijen ile sonuçlanacaktır! Pis hava ayrıca havadaki parçacıklar ve karbon monoksit, kükürt dioksit ve nitrojen dioksit gibi kirleticilerle dolu olacaktır ve sıcaklığı 12 F'ye kadar artabilir.

CANSIZ TOPRAK: Hava zaten herkesi yok etmemişse, ormansızlaşmanın bir sonraki feci sonucu, toprak üzerindeki zararlı etkisidir. Gıda ve Tarım Örgütü'ne göre 2,5 milyar insan geçimini tarımdan sağlıyor. Ormansızlaşmada etkilenen sadece bu insanlar olmayacak. Toprak, genellikle ağaçlar tarafından filtrelenen tehlikeli kimyasallar ve kirleticilerle dolacaktı. Ayrıca, toprak erozyonu , toprağı korudukları için ağaçlar tarafından şu anda önlenmektedir. Bununla birlikte, toprak korumasız olacak ve toprak kalitesindeki ve üst toprak besin maddelerindeki azalmaya karşı savunmasız olacaktır. Toprak erozyonu daha yaygın hale gelecek ve sonunda tüm toprak ekilebilirliğini kaybedecektir.ve tarım düşecek...biz insanları aç bırakacak.

Tüm Reklamları Kapat

KRONİK KURAKLIK: Kurak koşullar, yalnızca filtrelenmemiş tehlikeli maddeler nedeniyle değil, aynı zamanda bir noktada nadiren yağmur yağacağı için de ortaya çıkacaktır. Kulağa çılgınca geliyor, değil mi? "Kurak mevsim" sırasında, ağaçlar suyu serbest bırakarak kiri düzenler ve sabitler. Bununla birlikte, ormansızlaştırılmış alanlar, nehir ulaşımını engelleyen, endüstriyel faaliyetleri kesintiye uğratan ve mahsul üretimini hep birlikte öldüren kronik kuraklıklara eğilimlidir. Yağmur suyu akışı (yağmur yağarsa) azalmaz, ancak artar, bu da küçük sellere ve üst toprak erozyonuna katkıda bulunur. Dahası, ağaçlar terleme yoluyla havaya nem katar--- ama ağaçların yokluğu havada nem eksikliğine neden olur.

AĞAÇ ESASLI ÜRÜNLER YOK: Tabii ki, eğer ağaç yoksa onlardan elde edebileceğiniz herhangi bir ürün de olmayacaktır. Dört milyar ağacın öldürülmesine yardım ettiğimizin farkında olmadan her gün kağıt kullanıyor ve israf ediyoruz. her yıl azaltın. Küresel ormansızlaşma nedeniyle kağıt, beysbol sopası, varil, kitap, blok, bank, koltuk değneği, kahve filtresi, gitar, market poşeti, kalem, çam yağı, yatak, reklam panosu, düğme, yakacak odun, odun kömürü, endüstriyel yuvarlak odun olmayacaktı. , şeker sarmalayıcıları, sakız, mantar, boya kalemi, baharat, yumurta kartonları, uçurtmalar, linolyum, bagaj, kağıt, masa tenisi topları, tahta çubuklar, kauçuk, tefler, telefon defterleri, lastikler, ağaç kabuğu, elyaf, boyalar, tütsü, lateksler, yağlar , reçineler, gomalak, tabaklama bileşikleri, mumlar, tuvalet kağıdı, terebentin, ksilofonlar veya tahta yoyolar. Meyveler, yemişler, böğürtlenler (ve akçaağaç şurubu) gibi ağaçlardan toplanan yiyecekler de mevcut olmayacaktır. Diğer nedenler günümüzde ormansızlaşmanın başlıca nedenleri arasında tarımsal genişleme, altyapı genişletme, tarım arazilerine/otlaklara dönüştürme ve yolların inşası bulunmaktadır. Dahası, ülkeler nüfus baskıları, karlar ve iç sosyal/politik etkiler nedeniyle orman kaybı oranlarını artırmaya zorlanırlar .

Tüm Reklamları Kapat

SU SAVAŞLARI: Ve gelecekte bir noktada, mevcut tatlı su kaynaklarının seviyesi kıt hale gelecek. Halihazırda yenilenemeyen kaynakları kötüye kullanıp kullanmadığımız konusunda birçok tartışma var, ancak bu kaynakların en önemlisi muhtemelen tatlı su. Tatlı su, insanın hayatta kalmasının ve tarımsal/endüstriyel operasyonların temelidir. Geleceğin politikacıları, ülkeleri için yeterli tatlı su kaynaklarının nasıl korunacağına dair çığır açan kararlar almak zorunda kalacaklar ve seçeneklerden biri, diğerlerine karşı --- ölümüne savaş açmak olacaktır.

[1]

Kaynaklar

  1. Naseem S.. No Trees... No Humans.. (15 Haziran 2004). Alındığı Tarih: 8 Aralık 2022. Alındığı Yer: Nature | Arşiv Bağlantısı
4
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Sorulara Dön
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katmak için hemen buraya tıklayın.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
EA Akademi
Evrim Ağacı Akademi (ya da kısaca EA Akademi), 2010 yılından beri ürettiğimiz makalelerden oluşan ve kendi kendinizi bilimin çeşitli dallarında eğitebileceğiniz bir çevirim içi eğitim girişimi! Evrim Ağacı Akademi'yi buraya tıklayarak görebilirsiniz. Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.
Etkinlik & İlan
Bilim ile ilgili bir etkinlik mi düzenliyorsunuz? Yoksa bilim insanlarını veya bilimseverleri ilgilendiren bir iş, staj, çalıştay, makale çağrısı vb. bir duyurunuz mu var? Etkinlik & İlan Platformumuzda paylaşın, milyonlarca bilimsevere ulaşsın.
Youtube
Uzayda Yaşam Dibimizde Olabilir mi?
Uzayda Yaşam Dibimizde Olabilir mi?
Telefon Bataryanızı Delerseniz Ne Olur?
Telefon Bataryanızı Delerseniz Ne Olur?
Kötü Olduğunu Bildiğiniz Şeyleri Yapmaya Neden Devam Ediyorsunuz?
Kötü Olduğunu Bildiğiniz Şeyleri Yapmaya Neden Devam Ediyorsunuz?
Işıldayan Bu Taş Radyoaktif mi? | Yooperlite Taşı
Işıldayan Bu Taş Radyoaktif mi? | Yooperlite Taşı
Ne Kadar Kıllısınız?
Ne Kadar Kıllısınız?
Podcast
Evrim Ağacı'nın birçok içeriğinin profesyonel ses sanatçıları tarafından seslendirildiğini biliyor muydunuz? Bunların hepsini Podcast Platformumuzda dinleyebilirsiniz. Ayrıca Spotify, iTunes, Google Podcast ve YouTube bağlantılarını da bir arada bulabilirsiniz.
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Gönder
Ekle
Soru Sor
Geri Bildirim Gönder
ve seni takip ediyor
Evrim Ağacı Uygulamasını
İndir
Chromium Tabanlı Mobil Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
İlk birkaç girişinizde zaten tarayıcınız size uygulamamızı indirmeyi önerecek. Önerideki tuşa tıklayarak uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu öneriyi, yukarıdaki videoda görebilirsiniz. Eğer bu öneri artık gözükmüyorsa, Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Chromium Tabanlı Masaüstü Tarayıcılar (Chrome, Edge, Brave vb.)
Yeni uygulamamızı kurmak için tarayıcı çubuğundaki kurulum tuşuna tıklayın. "Yükle" (Install) tuşuna basarak kurulumu tamamlayın. Dilerseniz, Evrim Ağacı İleri Web Uygulaması'nı görev çubuğunuza sabitleyin. Uygulama logosuna sağ tıklayıp, "Görev Çubuğuna Sabitle" seçeneğine tıklayabilirsiniz. Eğer bu seçenek gözükmüyorsa, tarayıcının Ayarlar/Seçenekler (⋮) ikonuna tıklayıp, Uygulamayı Yükle seçeneğini kullanabilirsiniz.
Safari Mobil Uygulama
Sırasıyla Paylaş -> Ana Ekrana Ekle -> Ekle tuşlarına basarak yeni mobil uygulamamızı kurabilirsiniz. Bu basamakları görmek için yukarıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak için tıklayın

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close