Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Nada A. S. Altowayti
Üye
1

Gençler büyüme aşamasındayken kalbin ağrıması, iğne batıyormuş gibi hissetmeleri ve nefes darlığı normal şeyler midir?

349 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Bahar Sude Karahancı
Öğrenci

Göğüs ağrısı, göğüs kafesinde bulunan tüm organlardan köken alabilir. Erkek ve kız çocuklarında eşit sıklıkta karşılaşılan göğüs ağrısı, en çok 11-14 yaş aralığında görülür.

Göğüs ağrılarının çoğunlukla iyi seyirli olmasına karşın, sıklıkla tekrarladığı için okula gidememeye ve aktivite kısıtlamasına yol açmaktadır. Nadir olmasına karşın göğüs ağrısının nedeni kalp-damar sistemine ait bir hastalıktan da kaynaklanabilir. Bu hastalıkların ciddi olabilmesi nedeniyle erken tanı almaları ve tedavi edilmeleri gerekmektedir.

Çocukluk yaş grubunda en sık karşılaşılan göğüs ağrısı, nedeni bilinmeyen (idiopatik) ağrılardır. Ağrı, keskin ve batıcı özellikte olup, birkaç saniye-birkaç dakika sürer. Genellikle derin nefes almakla artar ve en sık göğsün ortasında veya memenin altında hissedilir.

Tüm Reklamları Kapat

Kalp kaynaklı değildir ve hayatı tehlikesi yoktur. Tekrarlama özelliği olan bu ağrılarda tedavi gerekmez.

Psikolojik nedenler:

Özellikle 12 yaşından büyük çocuklarda sınav stresi, aile içi sorunlar, hastalık ve ölümler, depresyon, anksiyete ve panik atak göğüs ağrısına yol açmaktadır. Adolesan (ergenlik) dönemdeki kız çocuklarında psikolojik nedenlerden kaynaklı göğüs ağrısı daha sık görülür. Ayrıntılı muayene ve tetkik yapılarak başka neden bulunamadığı durumlarda, psikolojik göğüs ağrısı tanısı konulmalıdır.[1][2]

Kaynaklar

  1. guven. Çocuklarda Göğüs Ağrıları. Alındığı Tarih: 7 Mart 2024. Alındığı Yer: guven | Arşiv Bağlantısı
  2. kolanhastanesi. Çocuklarda Ve Ergenlerde Göğüs Ağrısı. Alındığı Tarih: 7 Mart 2024. Alındığı Yer: kolanhastanesi | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close