Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
1

Evrim neden insanlardaki kıl varlığını elememiştir?

Vücut tüylerinin pek bir faydası yok aldırdığımızda bir şeyin eksikliğini hissetmiyoruz bazı bölgelerdeki kıllar işe yarar belki ama kol kılları ne işe yarayacak ki?
517 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ünal Yeşilyurt
araştırma

saçların temel görevi; Saçımızdaki kılların yani saçlarımızın genel görevi, başımızı kışları soğuk havadan; yazın ise direkt güneşten korumaktır.

Burun Kıllarının Görevi; Belki de inanması güç ama başımızdan sonra vücudumuzdaki en yoğun kıl kökü burnumuzdadır. Burnumuzdaki kıllar sayesinde burnumuza yabancı cisim, toz ve böcek gibi tehlike arz eden şeylerin girişi engellenirken; ayrıca burnumuzdaki kıllar bir tür klima görevi de görür. Özellikle kışın burnumuzdan nefes alırken; aldığımız soğuk havanın direkt ciğerlere gitmesi sağlığımız için bir tehlikedir fakat burnumuzdaki kıllar bu havayı ısıtarak ciğerlerimize gönderdiği için bizleri korumuş olur.

Kirpik ve Kaşların Görevi; Göz çevresinde kirpik ve kaşlar olmak üzere iki farklı kıl grubu bulunuyor. Kirpikler, gözlerimizi toz ve yabancı cisimlerden koruyor. Ayrıca kirpikler, gözümüze doğru gelen cisimlere karşı ani refleks göstererek gözlerimizi kapatmamızı sağlar (parmağınızla deneyebilirsiniz). Kaşlarımız ise, yağmur ve ter gibi sıvıların direkt gözümüze ulaşmasını engelliyor Ayrıca kaşlarımızın iletişim yönünden de bizlere çok büyük katkısı bulunuyor. Birçok jest ve mimik; kaşlar yardımıyla dile gelmektedir.

Tüm Reklamları Kapat

Kulak Kıllarının Görevi; Kulak kıllarımızın da görevi kısmen burun kıllarımızın görevleri ile benzerdir. Hassas bir yapıya sahip olan kulaklarımız, kulak kılları sayesinde belli bir ısıya ulaşırken; kulağımıza girebilecek toz parçaları da kulak kılları sayesinde engellenmiş olur.

Koltukaltı Kıllarının Görevi; Birçok insan koltuk altı ve genital bölgedeki kılları istenmeyen kıllar olarak tanımlar. Her ne kadar toplum arasında bu bölgedeki kıllar istenmeyen şeklinde ifade edilse de bu kılların da birer görevleri olduğunu unutmamalıyız. Koltuk altındaki kıllarımızın temel görevi, ısıyı tutarak hassas olan akciğerlerimizi soğuktan korumaktır. Ayrıca tahrişe müsait olan koltuk altı bölgemizi tahrişten koruyan da kıllardır.

Genital Bölge Kıllarının Görevi; Genital bölgedeki kıllar özellikle kadınlarda vajinal bölgeyi toz ve bazı mikroplardan koruma görevine yarayan kıllardadır. Anüs bölgesindeki kılların da görevi bu durumdan farklı değildir. Yine hem erkek hem de kadınlarda bu bölgedeki kılların bulunma sebebi, genital bölgeyi belli bir ısı seviyesinde tutmak ve sürtünmeyi azaltarak tahrişi önlemektir.

Kol, Bacak ve Diğer Bölgelerdeki Kıllarının Görevi; Kollarımızda, bacaklarımızda, sırtımızda ve vücudumuzdaki diğer tüm kılların temel var olma sebebi vücut ısımızı dengelemektir. Özellikle kıllar, vücut ısımız düştüğünde dışarıdan ısıyı kapıp vücudumuzu ısıtma görevi görmektedir. Yine kıllarımız yazın vücudumuzu direkt güneş ışığından koruma görevi görür.

Tüm Reklamları Kapat

Bilim insanları şu ana kadar kılların var olma sebeplerini bu şekilde açıklıyor. Fakat ileride bu bilgilere yeni bilgiler eklenebilir.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close