Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Eren .
Üye
1

Evrende amacımız tam olarak nedir?

Bazen sorgularım "Ne için yaşıyorum" diye ama son zamanlarda biraz fazla aklıma takıldı. İnsanlık hep gelişiyor diyelim gelecekte zaman makinası vb. aletleri icat ettik peki sonra ne olacak? Ne uğruna yaşıyoruz? Neden yaşıyoruz? (Cevapların içine "Tanrı, ahiret hayatı, din, vb. olayları katmayınız dinsiz bakış açısıyla yorumlayınız)
799 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Asmin Rana Avşar
İnsanım

İnsanoğlunun belkide cevap vermesi gereken tek soru bu olabilir. Evrendeki yerimiz odamdaki toz tanesinden daha da önemsiz olabilir, yediğim çikolatalı kekten daha da önemli olabilir bunu bilemiyorum.Ancak Dünyadaki yerimizin yediğim çikolatalı kekten daha önemli olduğunu düşünüyorum.Doğadaki yerimiz, besin piramidindeki yerimiz, buluşlarımız , hatalarımız ve en önemlisi merakımız bizi Dünya’nın bekli de tanımı haline getirdi (Dünyada insanlar yaşar, diğer gezegenlerde uzaylılar :) ) İnsanlar doğadaki çoğu olması gereken olayı engelledi ve çoğu olmaması gereken olaya neden oldu. Belkide doğanın ve Dünya’nın “kaderini” değiştirdi. Bunun için insanların var olmasının amacının kısaca sadece “var olmak ” olduğunu düşünüyorum.

190 görüntülenme
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Enes Çam
Lise ögrencisiyim.

Her hangi bir inanca göre yorum yapmadan bu soruya cevap verecek olursak, kendi düşünceme göre insanın hayatındaki amacını kendisi belirlemelidir. Bildiğimiz gibi hepimiz doğar, büyür, ve ölürüz (günümüz teknolojisi için) bu kaçınılmaz bir gerçektir. Ölümden sonra bir hayatın var olup olmadığını kesin olarak bilmemekle beraber öldükten sonra ne olduğunu da bilmiyoruz. Önemli olan şuanki hayatımızdır. Bu sebeple hayat amacımızı kendimiz belirlemeliyiz.

Örneğin bir sporcu düşünün. Belli bir yaşa kadar çok başarılı şeyler yapmıştır ve bu onda vazgeçilemez bir izlenim bırakmıştır. Hayatının sonuna kadar başarmak için yaşayabilir. Hayattaki amacının o olduğuna karar verebilir.

Tüm Reklamları Kapat

178 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Ersals Krononot
Ersals Krononot
252K UP
Krononot⁸

Bireyin kendi varlık amacına bakış açısı, varoluşu ele alışı ile yakından ilgili aslında. Varoluşu tanımladığı şekilde kendini o varoluşun içine konumlandıracaktır. Bu konuda kanaate sahip olabilmek için belli disiplinler açısından yeterliliğe sahip olmak gerekir. Kendini tanıma adına yeterli çabanın gösterilmiş olması gerekir. Bilinç seviyesi belli bir aşamaya ulaşmış varlıkların varoluş amaç arayışlarından elde edecekleri sonuçlar çok farklı olabilir. Bunun (nasıl varlıkların kendi aralarında bedensel düşünsel farklar sorun teşkil etmiyorsa) önemi yoktur. Önemli olan, kişinin varlığı ve kendi varlık amacı üzerine yeterli düşünce mesaisi sarfetmiş olması, çabasıdır. Arayış, gelişimin sınırsızlığına paralel olarak devam edecek ve evrilecektir. Kişi, teorik anlamda kendi kapasitesini doldurabilmek için sürece bağlı arayışı değişerek gelişecektir. Kendi gerçekleştireceği (herkesin çok farklı olacaktır) an arayıştan bağımsız bile gerçekleşebilir. Ancak bilinç, kendi yöntemi üzerinden gitmek durumunda. Varlık amacı, bir sonuç bulmak odaklı değil (çünkü her bulunan sonuç değişmeye mahkumdur), arayış odaklı bir süreç gibi görünmekte. Bizim tek düze mantığımızla bakarak, yaşamın amacı şudur gibi tekil bir sonuca endekslenebilir olmayıp, değişken ve birden fazla sonucu gösteriyor olabilir. Zamanın akışı lineer olmadığı için, farklı zaman dilimlerine ulaşacak sonuçlar açısından da çok faktörlü eylemler üzerinden bakmak gerekir. Eğer düz mantık düşünerek tekil sonuçları arayacak olursak, kendi sorularımızın gölgesinde kalacağız.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Birszu Akçay
iç mimarım / 30 yaşındayım

her şeye "neden" siz başlamak lazım. Evrendeki amacımız dünya gelip bir bilinçlenme yaşamamızdan sonra kendimizin belirlediği bir yoldur. Amacı, hedefi kendimiz belirler yolu kendimiz çizeriz. Bir anlam biçmek istiyorsak hayatımıza bunu kendimiz seçmeliyiz. Kimisi de bir anlam biçmez ve gelişi güzel yaşar. Bu sadece insanlar değil doğadaki her canlı için de geçerlidir. Her canlı yaratılışına uygun olarak doğar, yaşar ve ölür. Hayvanların hayatlarını gözlemlediğimizde de seçim ve sonuçlar görürüz.

Örn: ötücü kuşlar yumurtlama döneminde 2-3 yavru yapabilirler. ama aynı devam yumurtalama yapan başka bir kış yumurtasına bakmak yerine onu ötücü kuşun yuvasına koyar. böylece kuluçka dönemi yumurtadan çıkan yavruya bakma sorumluluğunu üzerinden atar. yavrular yumurtadan çıkınca yabancı yavru ötücü kuşun yumurtalarını yuvadan aşağı atar ve bütün besinleri kendine alır. ötücü kuş şaşırsa da yavruya bakmaya devam eder. bu bir seçimdir. yuvayı terk edebilir ama etmeyerek yabancı yavruyu besliyor. bu ekosisteme yararlı bir seçim . eğer yabancı yavru ötücü kuş yavrularını yuvadan atmasa aşırı derecede bir ötücü kuş nüfusu olurdu. yabancı kul ırkına gelirsek kaybolma tehlikesinde değiller artık.

nedenler amaçlar sadece kişinin kendi seçim ve sonuçları doğrultusunda belirlenebilir.

Tüm Reklamları Kapat

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close