Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
3

Eğer bir ülkenin Milli Eğitim Bakanı olsaydınız ne gibi değişiklikler yapardınız?

2,357 görüntülenme
Eğer bir ülkenin Milli Eğitim Bakanı olsaydınız ne gibi değişiklikler yapardınız?
Eğer bir ülkenin Milli Eğitim Bakanı olsaydınız ne gibi değişiklikler yapardınız?
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
B Polat
B Polat
324K UP
Bilim Meraklısı
  1. İlkokuldan itibaren çok uzun yıllar boyunca en temel görgü kurallarının müfredata öğretilmesi gerekiyor. Çünkü insanlar bir trafik kazasında, metroya giriş çıkışta, trafikte yol verme gibi en temel konularda nasıl davranılması gerektiğini bilmiyor. Kavga etmeyi hak aramak zannediyor. İnsanlar çocukluktan itibaren, teşekkür etmek, alttan almak, anlayışlı olmak gibi kurallar öğretilmeli ve bunların pratiği yaptırılmalıdır. Bunlar ceza ile çözülebilecek konular değil.
  2. Çok iyi derecede İngilizce eğitimi verilmesi. Ortaokuldan mezun olan bir çocuk çok rahat İngilice konuşabilmelidir. Bu onları dünya vatandaşı yapar.
  3. Analitik düşünmenin öğretilmesi için. Algoritma eğitimi verilmelidir. Algoritmalar bir problemin çözümü için sebep-sonuç ilişkisi kurarak, strateji geliştirmesini öğretir.
  4. Bilgiye ulaşımı kolaylaştırmak. Kütüphanelerin modernleştirilip, yaygınlaştırılması. E-kütüphane sistemi vasıtasıyla tüm öğrencilerin elektronik cihazlarından içeriklere ücretsiz kolayca erişmelerini sağlamak.

[1]

305 görüntülenme

Kaynaklar

  1. E. E. Gürsel. İyi Eğitim Nasıl Olmalı? - Datassist Bordro Servisi. (25 Ekim 2019). Alındığı Tarih: 27 Temmuz 2022. Alındığı Yer: Datassist Bordro Servisi | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Esat Kudret
Esat Kudret
111K UP
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim.

O kadar kolay ki…Sadece tercih meselesi…

İlk olarak: Okulu her şeyi ile bir eve, her sınıfı bir odaya benzetir ve öğrencilere ait özel birer eşyayı rıza ile buralara yerleştirirdim.

İkinci olarak: Zili derhal kaldırır ve " istediğimiz zaman çıkamayacağımız yer hapishanedir." gerekçesi ile sınıfa girişleri ( kapı, öğretmen masası veya tahtanın yeri de olur) değiştirir, giriş çıkışı serbest yapardım. Devam zorunluluğunu kaldırırdım.

Tüm Reklamları Kapat

Üçüncü olarak: Her dersi seçmeli yapar ve mutlaka o derse yönelik bir uygulama alanını şart koşardım. ( Politeknik Eğitim: Teori ve pratik ardışık eğitimi gibi)

İlk ikisi bir haftada, üçüncüsü ( altyapı ve müfredat değişikliği gerektirdiği için) azami altı ayda hayat bulur.

Öğrencinin buna uyum süreci inanın bir ayı geçmez. Ardından rötuşlar: öğrenciye harçlık, öğle yemeği, günlük süt, ücretsiz ulaşım vb., haftalık ders saati sayısının on iki teorik, on iki uygulama olmak üzere 24 saat ve 4 gün ile sınırlandırılması...(Evrim dersi mutlaka olurdu) Ve o kadar kolay ki. Sadece tercih...

180 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Ignacy Szaniavski. (1980). Okulun Toplumsal Işlevi. Yayınevi: Onur Yayınları. sf: 343.
  2. Vasili Suhomlinski. (2003). Eğitim Üzerine. Yayınevi: Sorun Yayınları. sf: 208.
  3. Makarenko. (2008). Eğitbilimsel Görüşleri, Yaşam Öyküsü-Anı Ve Notları. Yayınevi: Sorun Yayınları. sf: 160.
  4. M.İ. Kalinin. (1992). Devrimci Eğitim Devrimci Ahlak. Yayınevi: Sorun Yayınları. sf: 224.
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close