Keşfedilecek element kalmamıştır diyerek, bilime ters düşecek bir yorum yapmak istemezdim ama maalesef bildiğimiz fizik kuralları bizi buraya getiriyor.
Elementler, kaç protona sahip olduğuna göre numaralandırılmıştır. 1 adet protona sahipse, Hidrojendir. Eğer 6 protona sabhipse Karbondur. Bu böyle sırayla gider, yani arada boşluk yoktur. 1'den 98'e kadar olan elementler kararlıdır, doğada kendi başlarına oluşabilir. Bundan sonra kararsızdırlar, çabuk bozunurlar. Bunları Nükleer Reaktörlerde veya laboratuvarlarda yapay olarak üretebiliriz. Bazıları saniyenin binde biri gibi bir sürede oluşup kaybolur. Bir elementte ne kadar çok nötron ve proton varsa o kadar az kararlı hale gelir. Unbiniliyum'um en yüksek atom numarasına sahip, hipotetik element olduğu düşünülmektedir.
Aslına bakarsanız, periyodik tablo amacına ulaşmıştır ama bu onun daha fazla genişletilemeyeceği anlamına gelmez. Yani atom numarası 120'den fazla olan element üretebilirsiniz ama kararsız olacağı için hiç bir yararı yoktur.
Doğal olarak sorunuzun cevabı; mümkün değildir.
Ancak burada bilimkurgusal bir parantez açmam da gerekebilir. Bizden çok daha ileri teknolojiye sahip bir medeniyete ait kompozit bir malzeme ile karşılaşabiliriz. Örneğin çelik bizim keşfettiğimiz bir kompozit malzemedir. İçinde Karbon, Mangan, Silisyum, Fosfor, Krom vb. gibi bir çok element, belli oranda bulunur. Bizim henüz keşfedemediğimiz birçok kompozit malzeme olması mümkündür.
Not: Ne tür bir kaynak aradığını bilmiyorum, konuya uygun spesifik bir kaynak bulmak zor çok geniş bir konu ama ağır elementlerin neden kararsız olduğuna ve nasıl yapıldığına dair Dr.Emily Conover'in makalesini ekliyorum.
Kaynaklar
- Yazar Yok. Sciencenews. (22 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 22 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı