Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Abidin Efe Şahin
Üye
7

Dünyadaki bütün ülkelerin sınırları kalkar ise, iyi ve kötü neler yaşanır ve hangisi ağır basar?

Dünya tek bir devlet tarafından yönetilirse ne gibi sorunlar yaşanır? Veya sizce bu mümkün mü? Ne gibi kültür karmaşaları olur ve toplamda iyi mi kötü mü olur?
1,610 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Ertuğrul Genç
Düşünür

Dünyadaki bütün ülkelerin sınırları kalkar ise, iyi ve kötü neler yaşanır ve hangisi ağır basar?

Bu konu hakkında kesin bir cevap vermek zordur çünkü bu durumun sonuçları çok karmaşık ve tahmin edilemezdir. Ancak bazı ekonomik araştırmalar, iki ülke birleştiğinde her ikisinin de neredeyse her zaman ekonomik olarak fayda sağladığını göstermektedir. Bunun nedeni, daha büyük boyutların işletmelere daha iyi pazar ve sermaye erişimi sağlamasıdır . Ancak, zengin bir ülke ile fakir bir ülke tamamen entegre olduğunda, zengin ülke insan sermayesi, tasarruf oranı ve ortalama maaşının düşmesini görebilir. Ayrıca daha kötü altyapıya, daha yüksek doğurganlık oranına ve daha büyük, daha bürokratik bir hükümetle mücadele etmek zorunda kalabilir .

Dünya tek bir devlet tarafından yönetilirse ne gibi sorunlar yaşanır? Veya sizce bu mümkün mü? Ne gibi kültür karmaşaları olur ve toplamda iyi mi kötü mü olur?

Dünya tek bir devlet tarafından yönetilmesi fikri çok tartışmalıdır ve bu konuda farklı görüşler bulunmaktadır. Dünya hükümeti kavramı, tüm insanlığın üzerinde yargı yetkisine sahip tek bir siyasi otorite olarak düşünülmektedir. Bu kavram, tiraniden demokrasiye kadar çeşitli biçimlerde tasarlanmıştır . Ancak, yürütme, yasama ve yargı işlevleri ile bir yönetim aygıtına sahip bir dünya hükümeti hiçbir zaman var olmamıştır .

Tüm Reklamları Kapat

190 görüntülenme
8
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Yiğit Gk
BİLİM VE SANAT MERKEZİNDE Felsefe Öğrenicisiyim

Şuan da felsefe dersindeyim ve işlediğim konu da bu.Şöyle ki sizinle irtibat halinde olmak isterim bu soruyla ilgli.

İlk öncelikle karşımıza çıkacak sorun belediyecilik işleri aksayacak , ekonomik yönetim yapılması kimsenin elinde olmayacak veya yine yöresel yönetimler veya belki daha da korkuncu şirketlerin devletleşmesive bir monarşik veya o şirketlere yönelik bir yönetim oluşabilir.Bunun yanında kültürel ve dile bağlı toplum içi huzursuzluklar şimdikinden bile -devletlerin olduğu zamandan- daha şiddetli olabililr.Bundan dolayı toplumdaki refah , huzur bozulabilir.

Bunlara bir çözüm yolu olarak belli bir herkesin gelirine göre bir vergilendirme sistemi oluşturulmalı

Tüm Reklamları Kapat

çünkü belediyecilik işlemelidir.Sonra dünyada refahı arttırmak için herkese olabildiğince çok dilli bir geniş çaplı hatta ömür boyu sürebilen bir eğitim modelinin uygulanmasını uygun görürürüm.

Sonra bence yöresel yönetimlerin oluşması gerekmektedir çünkü belediyecilik ve genel kanun belirlemede(birazdan değineceğim)temsil heyetleri(tabiri caizsse)olması gerekmektedir bu yönetimler belli bir sıklıkla değiştirilmeli ve çoğunluk oyuyla değilde daha çok kabul oylamasıyla -Evrim Ağacı kanalında değinilmişti-bir seçim olmalıdır diye düşünüyorum.Böylece toplumda olabildiğince huzurun sağlanabileceğini düşünüyorum.Tabii ki bu çok çok çok özet bir düşünce taslağı ama genel olarak iyi bir özet olduğunu düşünüyorum(kendi düşüncelerimin)eğer bu konuda sohbet etmek istersenizkonuşabiliriz.Çağrı Bey de bu konuda bir video yaparsa bize de çok yardımcı olur.

0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close