Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Berk Erbilli
Berk Erbilli
1,241 UP
Üye
2

Dünya en fazla ne kadar insanın evi olabilir?

Son yüzyılda insanlık 2 katından fazlasına çıktı. Peki ya bu nereye kadar gidecek? Dünya daha ne kadar insanı kaldırabilir?
269 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Bilgin Metin
Bilgin Metin
5K UP
Eski bir siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencisi

Dünyanın şu anki nüfusu 8 milyar. Tahminlere göre 2037 yılında 9 milyara, 2058 yılında ise 10 milyar kişiye ulaşacağı tahmin edilmektedir. Bu çok korkunç bir sayı. Özellikle nüfus'un yarısı geri kalmış ülkelerde yoğunlaşacaktır. Ancak nüfus artış hızı azalmış olmasına karşın yinede artmaya devam edecektir.

Türümüzün korkunç bir şekilde çoğalması şöyle dursun, evinin kaynaklarını da hoyratça sömürüyor. Sanıyorum ki böyle giderse 100 yıl içerisinde gezegenden taşacağız! Dünya'nın bizi daha fazla kabul edeceğini sanmıyorum. Felaket kapıda. Şimdiden önlem almazsak bu son yüzyılımız bile olabilir. Çünkü artan nüfus ile kaynakları da çok hızlı harcıyoruz. Ben nüfusun artık azaltılmaya yönelik çalışmalar yapılmasının gerektiğini düşünüyorum. Bana göre insanların artık nüfusun azalması için savaş veya salgın hastalıkları beklemesine gerek yok. Planlı ve bilinçli bir şekilde nüfusu azaltmalıyız.

1) Nüfus planlaması: Tüm ülkeler nüfus un azaltılmasına yönelik çalışmalar yapmalı ve vatandaşlarını da bu yönde teşvik etmeli. Bunu gelişmiş ülkelerde uygulaması kolay peki gelişmemiş ülkelerde nasıl uygulayacağız? Belki bu aşamada gelişmemiş ülkeler ile gelişmiş ülkeler arasında bir işbirliği olabilir. Ama yinede tüm dünyada nüfusun azalması pek mümkün durmuyor. Sanırım aklımız başımıza gelenek dek savaş ve salgınlar dolayısıyla tesadüfen biraz azalacağız o kadar. Ama burada ülkeler arası işbirliği oldukça önemli.

Tüm Reklamları Kapat

2) Uzayda yaşam: Bu zor biliyorum. En azından koloni kurmak ve kalıcı bir şekilde yaşam inşa etmek için daha yolumuz var. Günün birinde bir gezegene yerleşeceğiz. Eğer ileride bir gezegene yerleşir isek, bu dünya nüfusu içinde çok iyi olur. Çünkü bu şu anlama gelir; dünyada doğacak bilmem kaç milyon kişi uzayda doğacak. Bu yüzden başka bir gezegene yerleşmek bu açıdan da önemli. Ama dediğim gibi bu çok zaman alacak olan oldukça uzun bir süreç.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close