Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Zeynep Özge Dinç
Üye 9 Haziran 2019 1 Cevap
6

Dislektik çocuklararın okulda sıkıntı yaşamamaları için evde neler yapabiliriz?

428 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Onur Yekedüz
Araştırma sever 5 Ağustos 2023

İstanbul Psikiyatri Enstitüsünün önerilerini buldum:

1. Çocuğunuzun disleksi olduğundan sembolleri ve harfleri karıştırdığından yazılı metinleri , ezbere bilgileri öğrenmesinin zor olduğunu kabul edin

2. Öğretmeni ile iletişime geçin işbirliği yapın(iş birliği yapmanız size de yardımcı olur)

Tüm Reklamları Kapat

(Öğretmenler sınav yaptıklarında sözlü ya da test yapmasını isteyin bilmelerine rağmen yazıda ve okumada zorluk çektiklerinden yapamayabiliyorlar)

3. Beraber aralıklı çalışın ve yavaş öğrenmesine hoş görülü davranın(Bu hoşgörüyü elden bırakmayın) Çalısmayı eğlenceli hale getirin (Ona kitap okuyabilirsiniz)

4. Sevginin çalışmayla orantılı olmadığını onu her şekliyle sevdiğinizi ona vurgulayın ve hissettirin. (Ona önemli olduğunu söylemeyi ve başarılarıı övmeyi ihmal etmeyin)

5 .Öğrenmesinde resimler ve tablolar kullanın

Tüm Reklamları Kapat

6. Toplumdan soyutlamayın .(Disleksi sonuçta onun bir özelliği .Toplum onu yadirgayabilir lâkin o kimseye zarar vermedi)

7. Disleksi cocuklar cok duyarlıdir .Strese gelmezler.Bu duyarlilığın iyi tarafi renklerle aralari iyi olur. Türlü türlü etkinlikler yapabilirsiniz

Yazdığım özet dışinda türlü türlü öneriler var

Disleksiyi anlamak için "Her Çocuk Özeldir"

Filmini izleyebilirsiniz

[1]

Kaynaklar

  1. Ceyda Uskan. Disleksi Problemi Olan Çocukların Aile Ve Öğretmenlerine Öneriler. Alındığı Tarih: 5 Ağustos 2023. Alındığı Yer: İpe | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close