Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Hüseyin Açar
Üye
0

Dayanıklılık gerektiren sporlar nelerdir? Bu sporları ortalama her insan yapabilir mi?

Dayanıklılık gerektiren sporları yapabilmek için genetik yatkınlık şart mıdır? Yoksa düzenli bir antreman ile normal şartlarda her insan yapabilir mi?
2,042 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Zeynep X
Zeynep X
27K UP
jazzey

merhaba

sorunuza kendi bilgilerimle yanıt vermeye çalışacağım umarım anlaşılır olur ve işinize yarar.dayanıklılık yani güç gerektiren sporlar dediğinizde aklıma ilk olarak halter geldi.bunun üzerinde durmadan önce şunu eklemek isterim bu tür sporları sizin demeniz ile düzenli antrenman yaparak her insan yapabilir.eğer bir insanın bunlara eğilimi varsa bu sadece öğrenmeyi,gelişimini hızlandırır.tek fark budur.şimdi ise halter üzerinden konuya devam etmek isterim.genel olarak tanınan halterciler kısa boyludur.ve insanlar sanar ki uzun boylu olursam halterci olamam.şöyle söyleyeyim halterciler genelde kısadır çünkü bu ağrılığı kaldırmayı kolaylaştırır.o yüzden kısa olmasına özen gösterilir.bu konularda spora göre tercih edilen şeyler farklılık gösterir. basketbol ve voleybol gibi sporlarda nasıl uzun boylular tercih ediliyorsa, kısa boyun avantajı olan sporlarda da haliyle kısa boylular tercih sebebidir.

Tüm Reklamları Kapat

halter federasyonu dr.akkuş önyargılara birkaç cümle ile açıklık getirmiştir.okumanızı rica ederim

Halter ve basketbol sporlarında boyla ilgili birçok önyargının olduğunu ifade eden Akkuş şöyle konuştu: "Halter kuvvete dayalı bir branş olduğu için kas kütlesinin çokluğu ve yoğunluğu çok önemli. 1.70 boyundaki bir sporcunun 56 kiloda yarıştığını düşünürseniz bunun ağırlığının büyük bir kısmını 'kemik kitlesi' oluşturuyor demektir. Oysa bu sporcu 1.55 boyunda ve 56 kilo olduğu zaman bunda daha fazla kas kütlesi var demektir. Boy kısaldıkça kemik kütlesi de azalır. Bu halterde bir avantajdır. Ama 94 kiloda veya daha ağır kilolarda yarışan bir sporcunun da 1.65 boyunda olması mümkün değildir. Ağır sıkletlere baktığınızda da bunlar toplumun boy ortalamasının üzerinde haltercilerdir."

sevgiler

909 görüntülenme
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close