Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Salih Başak
Salih Başak
8K UP
Üye 1 gün önce 1 Cevap
3

Bir sosyal bilgiler öğretmeninin felsefe bilmesinin kendisine ve öğrencilerine nasıl katkısı ve etkisi olurdu?

Birinci sınıf sosyal bilgiler öğretmenliği okuyorum. Felsefeyle ilgilenmeyi seviyorum. Felsefi bir kitap okumak veya video/film izlemek, insanlarla felsefi sohbetler yapmayı seviyorum. Bu yüzden merak ettim; felsefeyle ilgilenmenin mesleki hayatımda bana ve öğrencilerime katkıları neler olabilir?
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Esat Kudret
Akıl yürütmeyi öğrenmeye çalışan bir öğretmenim. 1 gün önce

Tahmin bile edemezsin!

Fakat dil cambazlığı için değil cidden aklı sevebilmek ve adına yaraşır şekilde “akıl sevgisi” olarak felsefe…

İlki ezberdir ve yaşamda bizi yalnızlaştıran itici bir pozisyona sokar çünkü; bilmek ile yaşama yedirmek aynı şey değil. Burada felsefe ile dini öğretiler arasında hiçbir fark yoktur. Sadece birini insan ve kendi adına, diğerini yine insan fakat bir yaratıcı adına kaleme almıştır hepsi bu…Burada felsefe yaşamı yorumlamaktan ibarettir.

Tüm Reklamları Kapat

İkincisinde ise bilimin amentüsü kuşkuculuk vardır. Ve bu muazzam değer, felsefenin temeli ve akıllı insanın ilk alameti olan “soru sormak” ile somutlanır. Burada felsefe yaşamı yorumlamakla kendini sınırlamaz. Aynı zamanda bir direktif de verir: Değiştir…

Şayet felsefeden anladığımız yahut hedefimiz ikincisi ise, bu bize evrene ve yaşama dair tüm disiplinler arası o görünmez ve muazzam bağı, bu bağın, solucan delikleri misali en kestirme yollarını sunar ve bize bütünlüklü bir bakış açısı kazandırır.

Hele ki bir de muhakame (Matematik) ile (illa ki doğrudan matematik olarak değil, müzik, edebiyat, estetik, sanat vb. formlar üzerinden) desteklenir ise yolumuz açıktır.

Hayatımıza katkısı tartışılamaz bile. Fakat bize ve öğrencilerimize en önemli katkısı, sahip olduğumuz birikim ile değil, aksine her daim öğrenci olmamız ve öğrencisinden öğrenebilenin ancak öğretebileceğine yönelik bize verdiği, rıza gösterdiğimiz ve iç barışımızın yegane mimarı direktiftir. Sevgiyle (sosyal bilgiler öğretmeni olarak)…

Kaynaklar

  1. Georges Politzer. (2012). Felsefenin Başlangiç İlkeleri. Yayınevi: Sol yayınları. sf: 208.
2
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.

Bize Ulaşın

ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close