Sanırım öyle bir şey olmayacak.
Popüler oyunların hemen hemen hepsi şans faktörüne dayanır. Olasılıklar dahilinde, seçeneklerinizi azaltabilirsiniz ama hiç bir zaman yüzde yüz başarı sağlayamazsınız. Zaten kumarhaneler bu gerçek üzerine kurulmuştur.
Hesaplama gerektiren oyunlar ise, çok fazla olasılık içerir ama günümüzde bile bu hesabı kolaylıkla yapabilen oyuncular olmasına rağmen yine de popülerdir, çünkü amaç başka yere kaymıştır. En güzel örnek Rubik Küpüdür. Rastgele karıştırılmış bir Rubik Küpü, 43,252,003,274,489,856,000 eşit olasılık içerir. Bir insanın bütün bunları hesaplayamayacağını düşünüyor olabilirsiniz ama günümüzde dünya rekoru 4,7 saniyededir. Bu rekora sahip kişi ise 9 yaşındadır. Artık insanlık küpü çözebilecek algoritmayı yaratmayı başarmıştır. Artık bu oyunun amacı, daha hızlı çözebilmek şeklinde değişmiştir. Hatta gözleri kapalı çözme turnuvaları doğmuştur. Rubik küpü tarihten silinmesi lazımken daha da popüler olmuştur.
Satranç gibi, milyonlarca olasılık içeren oyunların, bütün olasılıklarını kafanızdan hesaplayabilseniz bile, rakip faktörünü hesaplayamazsınız. Deep Blue, IBM'in yarattığı bir satranç motoruydu ve saniyede 200 milyon olasılığı düşünerek, en uygununu seçebiliyor olmasına rağmen, Kasparov'a yenilmişti. Çünkü bu tür oyunlardaki olasılıklar, rakibinizin hamlelerine bağlıdır ve siz rakibinizi kontrol edemezsiniz.