Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Diyojen 1
Diyojen 1
11K UP
Üye
0

Bilgisayar mühendisliğine gidersem biyoloji ile alakalı bir iş yapabilir miyim?

Ya da çap veya yandal programları var mı? aslında moleküler biyolog olmak istiyorum fakat iş imkanlarından çekinceliyim. itü mbg ile gazi ceng arasında kaldım.
1,152 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
4 Cevap
Aysu Aydın
Aysu Aydın
28K UP
moleküler biyoloji ve genetik öğrencisi

Bilgisayar mühendisliği okuyup biyoloji ile ilgili bir iş yapmaktansa, asıl istediğiniz moleküler biyoloji ve genetik bölümünü okumanız daha mantıklı olacaktır bence.

Üstelik eğer bilgisayar mühendisliğine, kodlamaya da ilginiz varsa mol. biyoloji ve genetik okuyup biyoinformatik gibi moleküler biyoloji ile bilgisayar teknolojisini ve bununla ilişkili veri işleme aygıtlarını bünyesinde barındıran bilimsel disiplinlere yönelebilirsiniz.

Tüm Reklamları Kapat

Yandal ve çap programları üniversiteye göre değişiyor diye biliyorum ama emin değilim.Bu konuda gitmek istediğiniz üniversitelerin yönetmeliklerine veya öğrenci işlerine danışmalısınız.

İş imkanlarına gelirsek, gelecek kaygısı mutlaka olur ve normaldir. Ancak fırsatları görmek, yakalamak ve yaratmak sizin elinizde. Severek çalışacağınız bir alanda da başarılı olmanız çok daha olası.

138 görüntülenme
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Elif Kavak
Elif Kavak
11K UP
Psikolojik danışman

Merhabalar

Bölüm seçimi birçok kişiyi zorlayan bir durum olmakla birlikte ilgi, alaka, tutumlarla örtüşen bölümlerin seçilmesinin, kişinin kendi yapabildiklerini de göz önünde bulundurmasının yanı sıra ailenin seçilecek bölüme bakışı; ilgili bölümün gereklilikleri, statüsü, maddi getirisi, gelecekte yapılabilir olması gibi pek çok faktörü de içinde barındırıyor. Direk bir yönlendirmenin yapılmasını doğru bulmamakla birlikte, ilgi duyulan bölümlerde okuyanlarla iletişime geçme, bölümün getirisinin neler olduğu ile kişinin kendi beklentilerinin ne derece örtüştüğünü görmesi yerinde olacaktır. Bu önemlidir çünkü kişinin beklentisi ile bölüm okunmaya başlandıktan sonra uyuşmazlık yaşanabilmektedir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalınması durumunda da yatay geçiş yapma hakkınız bulunmaktadır.

Tüm Reklamları Kapat

İlgi duyulan alanlarda çalışan kişilerin (tabi yapabiliriteleri ile doğru orantılı olarak) daha yaratıcı işler ortaya koyabilmeleri mümkündür. Önemli olan, kişinin kendisini tanıması (güçlü-zayıf yönlerinin neler olduğunun tespiti, nelerin güçlendirilmeye ihtiyacının olduğu tespiti, ilgi alaka vs gibi) ve bu yönde nasıl adımlar atmak istediğini bilmesidir. Ancak aile gibi daha dirençli faktörlerin varlığı söz konusu bölüm seçiminde var ise, uzlaşıya gidilmeye çalışılması, istenilen bölümün seçimi konusunda kararlık gösterilip, yeterli motivasyona sahip olunduğunun gösterilmesi de faydalı olabilir. Tabi bu durumun aile ile etraflıca konuşulması da önemlidir.

Yan dal - çap imkanları üniversiteden üniversiteye göre değişmektedir. Üniversitelerin sitelerinden, öğrenci işleri ile görüşerek hangi bölümler arasında çalışmaların yapılabileceği ile ilgili bilgi sahibi olabilirsiniz. Yine üniversitelerin sitelerinde çap-yan dal programlarına ilişkin yönetmelikleri de bulabilirsiniz.

Kolay gelsin.

3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Taylan Acar
Taylan Acar
4,677 UP
Araştırmayı seven biri

Evet, bilgisayar mühendisliği alanındaki eğitiminiz, biyoloji ile ilgili bir iş yapmanıza olanak sağlayabilir. Son yıllarda, biyolojik verilerin analizi ve yorumlanması için bilgisayar bilimleri önemli bir araç haline gelmiştir. Bu nedenle, biyoteknoloji, biyomedikal mühendisliği, genetik, biyoinformatik ve benzeri alanlarda, bilgisayar mühendislerine ihtiyaç duyulmaktadır.

Örneğin, biyoteknoloji şirketleri, hastalık teşhisi ve tedavisi, genetik araştırmalar ve yeni ilaç keşfi gibi alanlarda bilgisayar mühendisliği tekniklerini kullanmaktadır. Bunun yanı sıra, biyoinformatik alanında da, biyolojik verilerin analizi ve yorumlanması için özellikle büyük veri analizi, yapay zeka ve makine öğrenimi gibi alanlarda bilgisayar mühendisleri çalışmaktadır.

Tüm Reklamları Kapat

Bu nedenle, bilgisayar mühendisliği alanında bir eğitim alarak biyolojik araştırmalarla ilgili bir kariyere yönelmek mümkündür. Ancak, biyoloji alanında daha fazla uzmanlaşmak için ek eğitim, öğrenme veya staj yapmak gerekebilir.

Başarılar dilerim.

2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Əli Fərzəliyev
Önemli Fizik teorilerim var

Şimdiki zamanda mr cihazları kodlaya bilirsin.Gelecekde ise yapay uzv kodları yaza bilirsin. Çünki insan vücudu düşük voltajda elektonik cihazlar yüksek voltajda çalışır.sen bunu kodlarla ayarlaya bilirsin.Yapay zekelı amiliyyat robotları yapa bilirsin.

1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close