Hayır. Zaten neredeyse istisnasız olarak tüm galaksilerin ışığı bize kırmızıya kaymış şekilde ulaşıyor. Bunun sebebi, Evren'in sürekli genişliyor olması ve bu sırada uzak galaksilerden gelen ışığın bizim teleskoplarımıza ulaşana kadar genişlemeyle birlikte "sünmesi". Sünen bir dalganın dalgaboyu artacağı, frekansı azalacağı için, gözle görünür spektrumda da kırmızı renklere doğru kaymış gibi gibi gözüküyor. Buna "kozmolojik kırmızıya kayma diyoruz. Bir galaksi ne kadar uzaktaysa, ışığının bize ulaşması için o kadar çok yol alması gerekiyor ve bu nedenle de ışığı o kadar kırmızıya kayıyor.
Ancak unutmamak gerekiyor ki galaksiler, Evren içinde sürekli hareket halindeler. Kütleçekimi, mesafe ne olursa olsun ışığa ve diğer cisimlere etki etmeye devam ediyor (tabii mesafe arttıkça kütleçekimi de azalıyor). Ve kütleçekimi, daima "çekme" yönünde etki ediyor. Buna bağlı olarak birbirinden çok da uzak olmayan galaksiler (mesela Samanyolu ve Andromeda) birbirlerine doğru hareket edebiliyorlar. Bu şekilde birbirlerine doğru hareket eden galaksilerin ışığı "sünmek" yerine "sıkışarak" bir miktar maviye kaymış olabiliyor.
Dahası, galaksi kümelerindeki galaksiler, kümelerinin kütle merkezi etrafında (çoğu zaman saniyede yüzlerce kilometre hızla) dönüyorlar. Dolayısıyla bazı galaksiler bu turu tamamlama sırasında gözlemciler olarak biz Samanyolu Galaksisi sakinlerine geçici olarak yaklaşıyormuş gibi gözükebiliyorlar. Tabii kümenin öteki tarafında kalan galaksiler de bizden ekstra fazla uzaklaşıyor görünüyorlar. Yani uzak galaksilerden gelen ışığın kırmızıya kaymasını veya maviye kaymasını ölçtüğümüzde, aslında sadece kozmolojik kırmızıya kaymayı değil, aynı zamanda bize göre hareketlerinden ötürü oluşan Doppler kaymasının toplamını ölçmüş oluyoruz.
Bize görece yakın olan ama yine de bizden uzaklaşan galaksi kümelerinde kozmolojik kırmızıya kaymalar nispeten küçüktür, bu nedenle bazen kümesinin bir tarafında bulunan bir galaksiye baktığınızda, şans eseri bize doğru hareket ediyor olmasından ötürü ekstra bir "maviye kayma kazanır" ve bu, kırmızıya kaymayı egale ederek bize ulaşan ışığın maviye kaymış olmasına neden olabilir.
İşte bu şekilde, yaklaşık 100 kadar yakın galakside maviye kayma gözlemekteyiz. Bunların çoğu Yerel Grup'umuz içindeki cüce galaksiler; ancak mesela Andromeda Galaksisi (M31), saniyede yaklaşık 300 km maviye kaymaya sahip. Bize doğru ilerliyor ve yaklaşık 4.5 milyar yıl sonra Samanyolu ile birleşecek.
Ama sadece yerel gökadalar değil: Mesela Başak Kümesi'ndeki M86 ve onun yakınındaki cüce gökadalar maviye kaymış ışıklara sahip. Bunun nedeni, az önce bahsettiğim gibi bu galaksilerin Başak Kümesi'nin merkezine göre (bize doğru) büyük hızlarda hareket ediyor olması. Yani küme bir bütün olarak bizden uzaklaşıyor uzaklaşmasına ama bazen galaksilerin kendi kümeleri etrafındaki dönüş hızı bu uzaklaşma miktarını geçici olarak yenebiliyor ve bu galaksilerin ışığı bize maviye kayarak ulaşıyor.