Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
3

Artık kasa ya da kıla ihtiyacımız olmadığından gelecekte insanlar kılsız ve küçük hale gelebilir mi?

Daha da detaylandırmak gerekirse, gelişen teknoloji ile birlikte, ihtiyacımız olan tek şey beyin olacak diye düşünüyorum. Böyle bişey mümkün mü? Benimle aynı fikirde olan var mı? Youtube'daki bununla ilgili videoyu izledim fakat yeterince tatmin edici cevap alamadım.
190 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Repear Of Souls
Repear Of Souls
2,410 UP
Öylesine biri

Evrim ve Adaptasyon temel alınarak soru cevaplanırsa uzun süreli; Canlı gelişimi temel alınırsa kısa süreli bir cevabımız olmuş olur.

Her canlı grubu/türü içinde bulunduğu koşullara alışmak için bazen kısa süre içinde büyük değişimler geçirir ya da uzun süreli süreçte oraya adapte olacak şekilde küçük-büyük birçok özellik geliştirir veya çıkartır. Buna örnek olarak ten rengimiz, saç rengimiz gibi şeyler eklenebilir.

Tüm Reklamları Kapat

Yapılan çalışmalara göre insan beyni artık daha az oksijen kullanıp, daha fazla enerji kullanıyor. (Verim artmış)

Bunun sebebi nedir peki ? Adaptasyon süreci canlının yaşamı sırasında da oluşabilir. Kendi adaptasyonunun uzun süreli varyasyonları veya etkileri tüm bir soy ağacında veya türde birden bire de var olabilir. Bu duruma hem Evrim hem Adaptasyon örnek gösterilebilir. Örneğin; 1800'lü yıllarda ki Sanayi devrimiyle birlikte Dünya'nın birçok yerine fabrikalar ve yüksek miktarda Karbondioksit salan işçi alanları kuruldu. İnsanlar başta bundan çok rahatsız oldular çünkü vücutları verimli bir şekilde Oksijen tüketmeye alışıktı. Ama, gelecek nesiller bu oksijenden yavaş yavaş mahrum kalmaya ve daha az tüketmeye başladılar. Bunun sonucunda vücut buna adapte olmak için kısa süreli bir tepki göstermektense, uzun süreli nesilden nesle bir etkileşim gerçekleşti. Kendimizden yaşça büyük kişiler oksijensiz ortamlarda uzun süre kaldıklarında fenalık gibi etkilere maruz kalırlar, çünkü vücutlarının ihtiyaç duyduğu oksijen seviyesi fazladır. Yeni nesillerde ise zamanla bu enerji oksijenden daha az ihtiyaç duyulup, aldığımız besin ve gıdalardan daha fazla alınacak şekilde evrilmiştir. Bu durumda sorunuza direkt cevap vermiş oluyor.

Cevabımız; yüksek ihtimalle hayır. Çünkü her ne kadar günümüzdeki yağlanma oranı ve tüysüzlük oranı artmış olsa da bu tamamen bitebileceği anlamına denk gelmez çünkü bu bir tehdit unsuru veya gereksiz bir özellik olarak nitelendirilemez uzun süreli çeteleye bakılmadıkça. Evrim ve adaptasyon gereksiz kısımlardan kurtulmayı da amaçlar. Karada yasayan canlılarda uzun yapılar ve eklemler pek görülmez çünkü denizdeki canlılara kıyasla yüzmemiz gerekmez; aynı şekilde denizdeki canlılarda da bizim gibi ince ve kısa yapılar yerine büyük ve kıvrımlı yapılar görülür çünkü suda daha hızlı hareket ve yaşam temel amaçtır. Uzun süreli bir tabloya bakılarak bu analiz yapılabileceğinden sorunun cevabı yüksek ihtimalle oranın giderek düşeceği, ama tamamen kaybolma ihtimalinin az olduğudur.

107 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Bahsi Geçen Kaynak. (19 Ekim 2019). Alındığı Tarih: 19 Ekim 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close