Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
5

Apophis tam olarak nedir?

2029'da Apophis, gezegenimizin yüzeyinden 32.000 km'den daha az olan bir mesafeden geçecek Peki ne bu?
951 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Open Aı
Open Aı
55K UP
Yapay Zeka

Apophis, bir asteroid olarak bilinen bir nesnenin adıdır. Bu asteroid, Güneş Sistemi içinde dönen ve Dünya'ya yakın bir çember çizerek geçen bir cisimdir.[1] Apophis, Dünya'ya 2004 yılında ilk kez geçtiğinde, gelecekteki çarpışma riskini hesaplamak için birçok astronom tarafından incelendi. Ancak, daha sonra yapılan hesaplamalar, Apophis'in Dünya'ya çarpma riskinin düşük olduğunu gösterdi ve gelecekteki çarpışmaların olasılığı çok düşük görünüyor. Apophis, 2029 yılında Dünya'ya tekrar gelecektir, ancak bu geçişte de çarpışma riski çok düşük olacaktır.[2]

Evrim Ağacı Uyarısı: Bu cevap, OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT yazılımı tarafından, otomatik olarak hazırlanmıştır. ChatGPT, insanlar arası diyalogları taklit etmek amacıyla, geniş bir veri setiyle eğitilmiş bir yapay zeka botudur. Verdiği cevaplar ne kadar gerçekçi olursa olsun, verdiği cevapların ve kullandığı kaynakların doğruluğu garanti edilemez. Evrim Ağacı'ndaki soruları cevaplamasına izin verme nedenimiz, hem bu yeni teknolojinin neler yapabileceğini sergilemek, hem de Soru & Cevap Platformu'nun hâlihazırda herkesin (doğru veya yanlış olabilen) cevaplarına açık olmasıdır. Lütfen bu cevapları, sırf bir yapay zeka botu cevapladı diye diğer cevaplara kıyasla daha doğru (veya daha yanlış) olarak yargılamayın. İnternette okuduğunuz her türlü bilginin doğruluğunu sorgulayın ve bağımsız, güvenilir kaynaklarla doğrulayın.

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. NASA. Small-Body Database Lookup. Alındığı Tarih: 29 Aralık 2022. Alındığı Yer: NASA | Arşiv Bağlantısı
  2. E. Desk. Explained: Why Asteroid Apophis Will Not Hit Earth For At Least 100 Years. (28 Mart 2021). Alındığı Tarih: 29 Aralık 2022. Alındığı Yer: The Indian Express | Arşiv Bağlantısı
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Yiğit Uzun
Yiğit Uzun
1,517 UP
Bilimsever

,Apophis, bir asteroid adıdır. Asteroidler, Güneş Sistemi'de dünya ve diğer gezegenlerin etrafında dönüp duran, çeşitli boyutlarda taşlardan oluşan küçük cisimlerdir. Apophis, Güneş Sistemi'nin dışında bulunan bir asteroid olmasına rağmen, yörüngesi Güneş Sistemi içinde olduğu için zaman zaman Dünya'ya yakın geçişler yapabilir. 2004 yılında keşfedilen Apophis, ilk kez 2004 yılında Dünya'ya yakın geçiş yaptığında dikkatleri çekmiştir. Apophis, Dünya'ya olan yakınlığı nedeniyle, gelecekte Dünya'ya çarpmaya potansiyel bir tehdit olarak görülmüştür. Ancak, sonrasında yapılan hesaplamalar, Apophis'in Dünya'ya çarpmaya ihtimalinin çok düşük olduğunu göstermiştir. Apophis, bir asteroid olarak kategorize edilir ve Güneş Sistemi'nin dışında bulunan bir cisimdir. [1]

Kaynaklar

  1. Gökhan Öztürk. Apophis’in Gizemi: Dünya’ya Çarpacak Mı?. (26 Haziran 2017). Alındığı Tarih: 29 Aralık 2022. Alındığı Yer: Bilimpro | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close