aslında olumsuz etkilemez . tam tersine olumlu etki yaratır. yanlız olumlu süreçten kastığımız çok uzun süreli açlıklar değil sadece midemizi normalden biraz daha uzun süre boş tutarak ghrelin hormonun üretimini arttıracak kadar:)
iştahımızı tetikleyen hormon(ghrelinin) beyin hücrelerinin yenilenmesinde etkili olduğu ve onları yaşlanmasını yavaşlatmaktadır. Bu arada ghrelin mide boş olduğunda üretiliyor.
ghrelinin hormonu algıyı kuvvetlendirdiğine dair çalışmalar vardır. düşük kalori ile beslenen hayvanların zihinsel becerilerinin arttığı görülmüştür. bunun sebeplerinden birinin de ghrelinin olduğu düşünülmektedir.
bunun üzerine direk ghrelenin hormonu enjekte edilen farelerin hafızalarının kuvvetlendiği öğrenme düzeyleri artmıştır.sonuçlardan ghrelenin hormonun sinir bağlantılarını güçlendirildiği düşünülmüştür.
jeffrey davies ve takımı ghrelenin nörojenez sürecini(beyin hücrelerinin bölünüp çoğalamsı) olumlu etkilendiğini gözlemlemiştir. (yapılan deneyde hormon fare beyninin hücrelerine eklendiğinde fibroblast büyüme olan nörojenezi(sinir sisteminin gelişmesi) tetiklemiştir.
su anda ise ghrelinin hormonu ile pankinson hastalığını tedavisi üzerine çalışmalar sürmektedir.
Kaynaklar
- Yazar Yok. Http://Web.firat.edu.tr/Daum/Docs/42/12 Ghrelin Hormonu-Alpaslan Dayangaç(3838) -Ödendi-7 Syf--62-68.Doc. (9 Aralık 2019). Alındığı Tarih: 9 Aralık 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı