Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
8

Aç karına ders çalışmak verimli düşürür mü, odaklanmayı kötü etkiler mi?

sabah öğünü ve öğlen öğünün atlayarak intermittent fasting yapıyorum.Uzun süre ders çalışma aralıklarım var.Bu durumun odaklanmaya etkisi nedir?
24,326 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Boss Virus
Boss Virus
15K UP
Lise Öğrencisi

aslında olumsuz etkilemez . tam tersine olumlu etki yaratır. yanlız olumlu süreçten kastığımız çok uzun süreli açlıklar değil sadece midemizi normalden biraz daha uzun süre boş tutarak ghrelin hormonun üretimini arttıracak kadar:)

iştahımızı tetikleyen hormon(ghrelinin) beyin hücrelerinin yenilenmesinde etkili olduğu ve onları yaşlanmasını yavaşlatmaktadır. Bu arada ghrelin mide boş olduğunda üretiliyor.

Tüm Reklamları Kapat

ghrelinin hormonu algıyı kuvvetlendirdiğine dair çalışmalar vardır. düşük kalori ile beslenen hayvanların zihinsel becerilerinin arttığı görülmüştür. bunun sebeplerinden birinin de ghrelinin olduğu düşünülmektedir.

bunun üzerine direk ghrelenin hormonu enjekte edilen farelerin hafızalarının kuvvetlendiği öğrenme düzeyleri artmıştır.sonuçlardan ghrelenin hormonun sinir bağlantılarını güçlendirildiği düşünülmüştür.

Tüm Reklamları Kapat

jeffrey davies ve takımı ghrelenin nörojenez sürecini(beyin hücrelerinin bölünüp çoğalamsı) olumlu etkilendiğini gözlemlemiştir. (yapılan deneyde hormon fare beyninin hücrelerine eklendiğinde fibroblast büyüme olan nörojenezi(sinir sisteminin gelişmesi) tetiklemiştir.

su anda ise ghrelinin hormonu ile pankinson hastalığını tedavisi üzerine çalışmalar sürmektedir.

7,555 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Http://Web.firat.edu.tr/Daum/Docs/42/12 Ghrelin Hormonu-Alpaslan Dayangaç(3838) -Ödendi-7 Syf--62-68.Doc. (9 Aralık 2019). Alındığı Tarih: 9 Aralık 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
4
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Moderatör Uyarısı
Yetersiz Kaynak 1 moderatör tarafından eklendi
İçeriğe yönelik akademik veya güvenilir kaynaklar sunulmamıştır.
0
Halil Gün
Halil Gün
4,815 UP
Bilimsever biri

Güzel soru çoğumuz bunu denerizde

,Aç karna ders çalışmak aslında bir süreliğine iyidir ama diyelim aç olduğunu farkettikten 1-1,5 saat sonra artık dayanilmaz olur ve artık yemek yemelisin çünkü bu süreden sonra artık verimin düşer ve ne yaptığını anlamassın.Tabi midemizi doldurup çalışmakta iyi değildir çünkü uykumuz gelir,rahatsız oluruz. Sana ayrıca bir bilgi vereyim Yapılan araştırmalar sonucu açken beynimizin daha iyi çalıştığı gözlemlenmiştir. Kolay gelsin

Tüm Reklamları Kapat

4,874 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Https://Www.uludagsozluk.com/K/Aç-Karnına-Ders-Çalışmak/. (8 Aralık 2019). Alındığı Tarih: 8 Aralık 2019. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close