Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Tam bir soru soracağım, önce bir makalelere bakayım diyorum, hop cevabı var, tam bir şey aklıma takılıyor, bir bakayım diyorum içeriklere, birisi yazmış, tam bir kaygı haline giriyorum, bir de ne göreyim "bana özel" bir durum değilmiş, hepsinin bilimsel bir açıklaması varmış. Ne güzel bir topluluksun Evrim Ağacı.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
Yeni araştırmalar, Ay’a çarpan dev bir asteroitin yüzeyde sadece birkaç dakika içinde büyük kanyonlar oluşturduğunu ortaya koydu. Bilim insanları, bilgisayar simülasyonları kullanarak, bu çarpışmanın Ay’ın kabuğunu nasıl şekillendirdiğini ve derin jeolojik izler bıraktığını inceledi. Bu keşif, gezegenlerin ve uyduların yüzey şekillenme süreçleri hakkında önemli bilgiler sağlayarak, göktaşı çarpışmalarının etkilerini daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir.
Bilim insanları, Pangea süper kıtasından kalan eski bir okyanus levhasının Irak ve İran’ın derinliklerinde parçalandığını keşfetti. Yeni araştırmaya göre, milyonlarca yıl önce Dünya’nın yüzeyinin büyük kısmını kaplayan bu levha, şu anda derinlerde yırtılarak jeolojik süreçleri etkiliyor. Bu keşif, kıtasal sürüklenme ve levha tektoniği hakkında önemli ipuçları sunarak, Dünya’nın iç yapısına dair anlayışımızı genişletebilir.
Bu gönderi Evrim Ağacı tarafından öne çıkarılmıştır.
1
0 Yorum
Şikayet
Et
Mantık Hatası
0
Paylaş
Alıntıla
Alıntıları Göster
Paylaşım Görseli Oluştur
Daha Fazla İçerik Göster
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol
Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim
Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç
katın.
Evrim Ağacı'nın bilim iletişimine katkı sağlamanın en kolay yolu: Evrim Ağacı Premium!
Bu yıl sayfamızda gezdiniz.
Evrim Ağacı olarak, bilimin ulaşmadığı hiçbir köşe bırakmamak üzere çalışmaya devam ediyoruz. Ama hedeflerimize ulaşabilmek için sizin gibi bilimseverlerin desteğine ihtiyacımız var. Evrim Ağacı, hiçbir dış kaynağın desteği olmadan, neredeyse tamamen sizlerin katkılarıyla yola devam ediyor. Türkiye'ye bilimin ateşini yazmamıza yardım edin! Tek seferlik destek olun veya daha iyisi, aylık destekçilerimiz
arasına şimdi katılın.
“Politikacıların ve ekonomistlerin insan doğası ile ilgili varsayımları, insan doğasının bir karikatüründen ibarettir. Onlara gereğinden fazla kandık.” Frans De Waal
Bilim İçin 30 Saniyeniz Var mı?
Evrim Ağacı, tamamen okur ve izleyen
desteğiyle sürdürülen, bağımsız bir bilim oluşumu.
Ücretsiz bir Evrim Ağacı üyeliği oluşturmanın çok sayıda
avantajından
biri, sitedeki reklamları %50 oranında azaltmak (destekçilerimiz arasına katılarak
reklamların %100'ünü kapatabilirsiniz). Evrim Ağacı'nda geçirdiğiniz zamanı
zenginleştirmek için, sadece 30 saniyenizi ayırarak üye olun (üyeyseniz, giriş
yapmanızı tavsiye ederiz).