Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Eser Ekle İnceleme Ekle
Alıntı & Aforizma Ekle
Paylaşım Yap
Varoluş

Varoluş

Felsefi Roman
Kitap
2020
EA Puanı
10.0 10
3 Kişi
Senin Puanın
Puan Ver
Tanıtım
Ontoloji, fenomenoloji, kuantum bilimi, determinizm, ahlak felsefesi (etik), epistemoloji ve egzistansiyalizm
Romanın tanıtım bülteni:

Hayata varoluş penceresinden bakanların kötümser oldukları doğru değildir. Varoluşçuluğun yaşama dair anlam sorgulamaları her daim iki yönlüdür. Yaşamın kendisini anlamsızlığa mahkûm etmek bilinçli varlığın ölümünü de anlamsız kılar. Varoluşun penceresi, var olmuş olmanın anlamsızlığını sorgularken, bir kez var olunduğunda geri dönüşün olanaksızlığına işaret eder. Tolstoy’un “Ne mutlu var olmamış olana!“ sözü ile de anlatılmak istenen budur. Hayata bir kez geldiyseniz, artık hiçliğe sonsuza dek veda etmişsinizdir. Yaşama başlamanızla, hiçlik varlığınıza bir kez musallat olmuştur. Geri dönüşü yoktur. Varoluşçuluk, yaşamayı ve ölmeyi birlikte ele alan bir anlam penceresinden felsefesini üretir. Birini anlamlı, diğerini anlamsız kılmaz. Hiçliğe geri dönülemeyeceğine yönelik doğru ve tutarlı felsefi sorgulamalar varoluşçu bireyi doğru sonuca ulaştırır: Hiçlik musallat olduysa, inadına yaşayacaksın ve mücadele edeceksin. İnsanın, önce varoluşunun sonra özünün meydana gelmesinden de çıkartılacak ders budur. Özünü meydana getirmekten ve dolayısıyla yaşamaktan sakınmak, anlamsızlıklar içinde bir büyük anlamsız davranıştır. Varoluşçular, sanıldığı gibi yaşama düşman değil, aksine yaşama sımsıkı sarılmış varlık neferleridir. Sartre’ın deyimiyle içine kırılmış insan varlığının tüm bu sorgulamalarını yüzümüze vuracak olan romanımızın kahramanı, ne değilse o olan ve ne ise o olmayan varlığına musallat olmuş hiçlikle hesaplaşacaktır.
Ontoloji, fenomenoloji, kuantum bilimi, determinizm, ahlak felsefesi (etik), epistemoloji ve egzistansiyalizm Romanın tanıtım bülteni: Hayata varoluş penceresinden bakanların kötümser oldukları doğru değildir. Varoluşçuluğun yaşama dair anlam sorgulamaları her daim iki yönlüdür. Yaşamın kendisini anlamsızlığa mahkûm etmek bili ... Daha fazla göster
Yazar
M. Serhad Sarıarslan
Dili
Türkçe
Orijinal Dili
Türkçe
Yayınlanma Tarihi
01 Nisan 2020
Yayınevi
Sokak Kitapları
Son Baskı Sayısı
5000
Eser Hakkında Daha Fazla Bilgi
Sayfa Sayısı 152
Son Baskı Tarihi 2020-07-15
Cilt Ciltsiz
Yazar Hakkında
Yazarın kendi kaleme aldığı biyografi :
1981 yılında Ankara'da doğdum. Memur bir ailenin tek oğlu olarak lise öğrenimimin sonuna kadar Ankara'da yaşadım. Yüksek öğrenim görmek için Trabzon'a yerleştikten sonra beş yıl bu şehirde kaldım. Ekonometri, iktisat, istatistik ve matematik bilimleri akademik anlamda alt yapımı oluşturmaktadır. Bu alanlardaki derinlemesine çalışmalarım zaman içinde felsefe bilimine ilgi duymamı sağladı. İnternet yayıncılığı alanında uzun soluklu tecrübelerin ardından, 2016 ve 2019 yılları arasında determinizm, fenomenoloji, ontoloji, kuantum bilimi, ahlak felsefesi (etik), epistemoloji ve egzistansiyalizm üzerine çalışmalar biriktirdim. 2020 yılında tüm bu çalışmalarımı Albert Camus'nün "uyumsuz" felsefesine dayanan kurgusal bir olay örgüsü ile birleştirerek Varoluş romanını yazdım.
Yazarın kendi kaleme aldığı biyografi : 1981 yılında Ankara'da doğdum. Memur bir ailenin tek oğlu olarak lise öğrenimimin sonuna kadar Ankara'da yaşadım. Yüksek öğrenim görmek için Trabzon'a yerleştikten sonra beş yıl bu şehirde kaldım. Ekonometri, iktisat, istatistik ve matematik bilimleri akademik anlamda alt yapımı oluşturmaktadır. Bu a ... Daha fazla göster
Özet
Filozoflar, bugüne kadar hayatın yaşamaya değip değmediği üzerine kafa yordular. Oysa, üzerine düşünmeye değecek soru, hayatın yaşanmaya değil, oyalanmaya değip değmediğidir. Yaşlılar, hiç olmazsa bu oyalanmaya değecek süreyi kazasız belasız atlattıkları düşüncesinde iseler, bu onlar için en büyük mutluluktur.
Tüm Reklamları Kapat
İnceleme Yaz
İncelemeler (0)
Alıntılar (0)
Gönderiler (0)
Daha Fazla İnceleme Göster
Eseri Ekleyen
Nisan SARIARSLAN
@gorilla7676723
İnceleme Yaz
Tüm Eserlere Git
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close