Pedagojik teknolojilere ve tekniklere sahip olmak

- Blog Yazısı
Okuldaki iş deneyiminin analizi, öğrenme sürecinin itici gücünün öğrencilerin öğrenme konusunda ilgisi olduğunu göstermektedir. BT amaçlı etkileşimli ve kişilik odaklı pedagojik teknolojiler sistemlerini geliştirmek. Öğretmenin başarılı mesleki faaliyeti için ana koşul, her dersin yüksek verimliliğidir. Öğretmenin verimliliğinin, derste çalışma tekniklerinde orijinal, olağandışı yapısı ve yeniliği anlamına geldiği anlaşılmaktadır (buy term paper online).
Modern eğitim, öncelikle geleneksel eğitimin ve yetiştirilmenin reddedilmesi ile ilgili olan yeni pedagojik fırsatların araştırılması ile karakterize edilir, pedagojik sürecin evrensel değerler, insancıllaştırma teorisine dayanan bir sistem olarak bütünlüğü fikri ile , öznel ilişkilerin önceliği. Pedagoji ve psikoloji, "teknoloji", "Pedagojik Teknoloji", "Öğretim Teknolojisi", "Kişilik Geliştirme Teknolojisi", "Kolektif Yaratıcı Kişilik Geliştirme Teknolojisi", vb. Kavramları giderek daha fazla kullanılmaktadır.
Ders nedir? Ders, öğrenme sürecinde öğretim ve yetiştirme araçları da dahil olmak üzere, öğretmen ve öğrencilerin belirli bir kompozisyonunun amaçlı etkileşim sürecinin dinamik ve varyant bir şeklidir.
Bildiğiniz gibi, herhangi bir ders davranışından uzun süre atılır. Tabii ki, dersin başarısı için koşullardan biri, ders için öğretmen hazırlığının kalitesidir. Derse hazırlanırken, öğretmen her dersin öğretmenin kendisinin ilgisini ve tutkusunu, şaşkınlık ve merak etme isteğini gerektirdiğini hatırlamalıdır. Bunu yapmak için, öğretmen iyi bilinen pedagojik teknolojilere sahip olmalıdır.
Pedagojik teknolojiler
Yenilikçi öğrenme teknolojilerini düşünmeden önce, geleneksel öğrenme teknolojilerini hatırlamanız gerekir.
"Geleneksel öğrenme" terimi, her şeyden önce, on yedinci yüzyılda dünyadaki okullarda hala bir avantajı olan Didactics ilkeleri konusunda gelişen bir sınıf ve ders organizasyonunu sağlar.
Geleneksel sınıf teknolojisinin tanımlayıcı özellikleri şunlardır:
- Yaklaşık aynı yaş ve hazırlık düzeyinde öğrenciler sınıfı oluşturur. Bu da okulun tüm dönemi için kalıcı kompozisyonu korur;
- Sınıf, programa göre tek bir yıllık plan ve program üzerinde çalışır. Sonuç olarak, çocuklar yılın aynı saatinde ve günün önceden belirlenmiş saatlerinde okula gelmelidir;
- Ana çalışma birimi dersdir;
- Ders genellikle sınıf öğrencilerinin aynı materyal üzerinde çalışmasını sağlayan bir konuya, konuya adanmıştır;
- Dersdeki öğrencilerin çalışmaları öğretmen tarafından yönetilir: konusunun öğrenme çıktılarını, her öğrencinin öğrenme düzeyini ayrı ayrı ve yıl sonunda öğrencileri bir sonraki sınıfa aktarmaya karar verir;
Eğitim kitapları esas olarak ödev için kullanılır.
Akademik yıl, okul günü, ders programı, çalışma tatilleri, dersler arasında kırılmalar - sınıf sisteminin özellikleri.
Geleneksel öğrenmenin hedefleri ve hedefleri:
- Her öğrencinin kapsamlı ve uyumlu gelişimi.
- Geleneksel öğretim teknolojisi öncelikle otoriter gereksinim pedagojisidir; Eğitim, öğrencilerin iç yaşamı ile çok zayıf ilişkilidir, çeşitli ücretleri ve ihtiyaçları ile, bireysel yeteneklerin tezahürü, kişiliğin yaratıcı tezahürleri için hiçbir koşul yoktur.
Bu teknolojinin temelini oluşturan ana öğretim yöntemleri - açıklama ile birlikte açıklama; Öğrencilerin önde gelen faaliyetleri - dinleme ve ezberleme; Ana gereksinim ve verimliliğin ana kriteri - incelenenlerin belirgin bir şekilde yeniden üretilmesi. Bu teknoloji, yeni bilgi, beceri ve birleşik derslerin oluşumundaki derslerle karakterizedir.
Aslında maddi destek istememizin nedeni çok basit: Çünkü Evrim Ağacı, bizim tek mesleğimiz, tek gelir kaynağımız. Birçoklarının aksine bizler, sosyal medyada gördüğünüz makale ve videolarımızı hobi olarak, mesleğimizden arta kalan zamanlarda yapmıyoruz. Dolayısıyla bu işi sürdürebilmek için gelir elde etmemiz gerekiyor.
Bunda elbette ki hiçbir sakınca yok; kimin, ne şartlar altında yayın yapmayı seçtiği büyük oranda bir tercih meselesi. Ne var ki biz, eğer ana mesleklerimizi icra edecek olursak (yani kendi mesleğimiz doğrultusunda bir iş sahibi olursak) Evrim Ağacı'na zaman ayıramayacağımızı, ayakta tutamayacağımızı biliyoruz. Çünkü az sonra detaylarını vereceğimiz üzere, Evrim Ağacı sosyal medyada denk geldiğiniz makale ve videolardan çok daha büyük, kapsamlı ve aşırı zaman alan bir bilim platformu projesi. Bu nedenle bizler, meslek olarak Evrim Ağacı'nı seçtik.
Eğer hem Evrim Ağacı'ndan hayatımızı idame ettirecek, mesleklerimizi bırakmayı en azından kısmen meşrulaştıracak ve mantıklı kılacak kadar bir gelir kaynağı elde edemezsek, mecburen Evrim Ağacı'nı bırakıp, kendi mesleklerimize döneceğiz. Ama bunu istemiyoruz ve bu nedenle didiniyoruz.
Sınıf öğretiminin avantajları atfedilebilir:
- Kolektif etkileşimlerin ve eğitim sorunlarının çözümlerinin olasılığı;
- Farklı kaynaklardan bilgi edinme, analiz etme ve kullanma da dahil olmak üzere öğrencilerin bilişsel yeteneklerini genişletmek;
- Sadece öğrencilere bilgi miktarını iletmekle kalmaz, aynı zamanda bu bilgiyi bağımsız olarak elde etmek, bunları yeni bilişsel ve pratik görevleri çözmek için uygulamak;
- Bilgi, beceri, becerilerin edinilmesi;
- Faaliyet ilkesi;
- Ortaklık iletişimi ilkesi.
Kaynak: https://writemyessaysos.com
- 1
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Evrim Ağacı'na her ay sadece 1 kahve ısmarlayarak destek olmak ister misiniz?
Şu iki siteden birini kullanarak şimdi destek olabilirsiniz:
kreosus.com/evrimagaci | patreon.com/evrimagaci
Çıktı Bilgisi: Bu sayfa, Evrim Ağacı yazdırma aracı kullanılarak 06/07/2025 07:43:53 tarihinde oluşturulmuştur. Evrim Ağacı'ndaki içeriklerin tamamı, birden fazla editör tarafından, durmaksızın elden geçirilmekte, güncellenmekte ve geliştirilmektedir. Dolayısıyla bu çıktının alındığı tarihten sonra yapılan güncellemeleri görmek ve bu içeriğin en güncel halini okumak için lütfen şu adrese gidiniz: https://evrimagaci.org/s/11741
İçerik Kullanım İzinleri: Evrim Ağacı'ndaki yazılı içerikler orijinallerine hiçbir şekilde dokunulmadığı müddetçe izin alınmaksızın paylaşılabilir, kopyalanabilir, yapıştırılabilir, çoğaltılabilir, basılabilir, dağıtılabilir, yayılabilir, alıntılanabilir. Ancak bu içeriklerin hiçbiri izin alınmaksızın değiştirilemez ve değiştirilmiş halleri Evrim Ağacı'na aitmiş gibi sunulamaz. Benzer şekilde, içeriklerin hiçbiri, söz konusu içeriğin açıkça belirtilmiş yazarlarından ve Evrim Ağacı'ndan başkasına aitmiş gibi sunulamaz. Bu sayfa izin alınmaksızın düzenlenemez, Evrim Ağacı logosu, yazar/editör bilgileri ve içeriğin diğer kısımları izin alınmaksızın değiştirilemez veya kaldırılamaz.