Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Anonim
Anonim Üye
1

Sizce Türkiye Kudüs meselesine nasıl yaklaşmalı?

Kudüs dini ve kültürel açıdan önemli bir şehir ve ülkemizde de çokça konu oluyor. Ama bazen siyaset içinde mazleme haline geliyor ve çoğu insan ülkemizin kendi sorunlarından daha çok önem verildiği düşünüyor. Peki nasıl davranmalıyız, "Filistin diye bir davamız" olmalı mı? Kararlar insanların ölmesine ve tarihin yok olmasına neden olabilir.
516 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Genç Mühendis
Genç Mühendis
262K UP
Düşünür

merhabalar Mansour Bonsour

tamamen şahis görüşlerimi yazacağım karışmamamız en iyi olur. çünkü, Türkiye'nin yeterince sıkıntısı var. ekonomi, salgın, eğitimsizlik, israf, yoksulluk... bu tür sorunlara kaynak ve para harcamamız gerekirken, milyarlarca dolarlık ticaret hacmimiz bulunan bir ülkeyle(İsrail) aramızın bozulması hiç çıkarımıza gelmez. Suriye meselesine bir bak mesela. Suriyeye girmemiz, suriyeli mültecileri kabul etmemiz onlara vatandaşlık vermemiz sence Türkiye açısından iyi oldu mu ? ekonomi zarara uğradı, ayrıca suç oranı azaldı, sosyal anlamda olumsuzluklar yaşanıyor,askerlerimiz suriyede ölüyor...

onun dışında biraz tarih ve ilişkilere bakıyorum. bi kere filistin işgal edilirken araplar yardım bile etmediler sadece savaşı uzaktan izlediler,sadece mısır,suriye,ürdün,ırak savaştı arap birliği yardım etmedi, kendi dostları bile umursamadı... arapların diğer müslüman ülkelerle bile çok iyi ilişkileri yok Türkiyeyle İranla hatta kendi içlerinde bile dost olduklarını söyleyemeyiz açıkcası. Araplar böyle bir ırk yani. para için Osmanlı da ayaklanma çıkardılar,Saddamın generalleri para karşılığı ülkesini sattı...

Tüm Reklamları Kapat

ben burda israilin yaptıklarını haklı göstermeye yada katliamları meşrulaştırmıyorum. şunu demeye çalışıyorum: her şeyi her zaman istediğimiz şekilde yapamayız. bu durumda en mantıklısı filistine değil kendi içimizi güzelleştirmeye çalışmak. kendi sorunlarımızı çözmek.

105 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Link . (20 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 20 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Link . (20 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 20 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  3. Yazar Yok. Link. (20 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 20 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  4. Yazar Yok. Link. (20 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 20 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Emre Adıyaman
Hukukçu Biri

İsrail'i yalnızlığa iten politikalar halkını yurtlarından tekrar sürülecekleri konusunda korkutuyor. Siyonizm karşıtı İran hükumetinin Suriye'deki genişlemesi de bu korkuyu arttırdı. Netenyahu hükumeti yolsuzluklarının üstünü örtmek için halkının korkusunu daha da körüklüyor. Bu sayede oylarını arttırmayı ve yetkilerini daha da genişletmeyi hedefliyor. Netenyahu'nun yetkilerinin artması ise Filistin'e karşı daha saldırgan politikaların benimsenmesi demek. O halde Türkiye'nin politikası her şeyden önce İsrail'i yalnızlaştırmamak, Suriye sorununun çözümünde İran'ı kendi topraklarına itmek, Netenyahu'nun yolsuzluklarının soruşturulması için İsrail'de uygun bir ortam oluşturarak sol bir hükumetin kurulmasının önünü açmak olmalı. İsrail'de sol bir hükumet kurulabilirse hem İsrail'in genişlemesi engellenir hem de bölgedeki sorun her iki tarafın da lehine çözümlenir. Ne olursa olsun çözümü bölge halkı belirlemeli ve Türkiye de bunu sağlayacak politikalar üretmeli. Kaynak olarak aşağıya iki kitap tavsiyesi bırakıyorum. Farklı bakış açıları katabilir. Şimdiden iyi okumalar.

179 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Tufan Erhürman - Kıbrıslı Türklerin Halleri. (20 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 20 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Albert Einstein - Benim Gözümden Dünya. (20 Eylül 2020). Alındığı Tarih: 20 Eylül 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Kafana takılan neler var?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close