Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ali Mete İçen
Üye
3

Öjeniden Neden Bu Kadar Nefret Ediliyor? Aykırı grupların öjeni uygulamasını görüp buna tamamen karşı çıkmak ne kadar doğru?

Gelişen teknolojiyle birlikte, makineler ile insanın ahlak ve erdem seviyesini ölçebildiğimiz zamanlara geleceğimizi düşünüyorum. Gelecek zamanlarda çevrenin özgürlüğünü kısıtlayan saldırgan bir kişiliğin kesin doğrulukla saptanıp, toplum mutluluğu için yok edilmesi neden yanlış olsun ki?
284 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Genç Mühendis
Genç Mühendis
262K UP
Düşünür

merhabalar Ali Mete İçen

öncelikle senin dediğin yani saldırgan insanların yok edilmesi ojeni olmuyor. ojeni demek, engelli, hasta, homoseksüel insanların ayıklanması ve sağlıklı bireylerin çoğaltılması yoluyla bir insan ırkının "ıslah edilmesi" anlamına geliyor.Devlet kimlerin üreyip, kimlerin üremeyeceğine karar vererek, en uygun genetik kombinasyonların oluşturulması ve "üstün insan ırkının" yaratılması amaçlanıyor, yani insan kendi evrimini yonledirmelidir. senin dediğin daha çok hatasız bir şekilde idam cezası uygulansın demek.

senin dediğin yani %100 tutarlı bir idam cezası yine benim ahlak anlayısıma uygun değildir diyebilirim. çünkü hiçbir insan kötü karakterle doğmaz. sosyal hayvanlarda ahlak denilen içgüdü evrimsel bir içgüdü dür. vicdanın zayıflaması, kötü işler yapınca pişman olmamak yada cevreye saldıran bireylerin hepsi sonradan öğrenmiştir. eger bir toplumda sınıf farklılıkları varsa, 1 taraf ezilirken diğer taraf göklere çıkmış lüks içindeyse elbette bu fakir ve ezilen tayfa ahlaksız olur. insanlar yoklukta birbirini yer. hani şöyle bir söz vardır ya -kötü davranılan insanlar kötü davranır- diye burdada aynısı gecerli.

Tüm Reklamları Kapat

SONUÇ:

kötü olmak sonradan öğrenilen bir özellik oldugundan "ceza" nın geliştirilmesinden ziyade sosyal yapının ve egitimin geliştirilmesi taraftarıyım. eger ezilenin olmadıgı, sınıf farklılıkların ve gelir adaletsizliğinin yoklugu olan bir gelecek olursa emin ol dediğin %100 tutarlı bir idama gerek kalmaz. genetik olarak insanı katil yapan hastalıklar mevcut onları meclisten dısarı tuttum. sözü Nietzsche nin bir sözüyle bitirmek istiyorum

nasıl olurda her idam bizi bir cinayetten daha fazla rahatsız eder? aslında burda bizi rahatsız eden şey yargıcın soğuklugu ve baskalarını caydırmaya yönelik olarak bir insanın burada araç olarak kullanılmasıdır.çünkü, böyle birşey var olsa bile buradaki asıl suclu cezalandırılmamaktadır.asıl suclu: ebeveynlerde, öğretmenlerde ve cevrededir, yani bizlerdedir katilde değildir. sucu hazırlayan koşullar önemlidir.

124 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Link . (16 Ağustos 2020). Alındığı Tarih: 16 Ağustos 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
  2. Yazar Yok. Link . (16 Ağustos 2020). Alındığı Tarih: 16 Ağustos 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close