Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
2

kodlamaya java ile başladım ama pyhton daha kolay ve anlaşılır olduğu için ona geçtim sizce iyi fikir mi ne yapmalıyım?

java ve python farkı ve tercih
989 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Arkady İlyesevych
Siber Güvenlik Uzmanı, Python Yazılımcısı

Merhaba, şunu iyi bilmelisiniz. Bir programlama dili öğrenirseniz sorunlarınızın, ihtiyaçlarınızın hepsini çözemezsiniz. Bu yüzden ilk programlama dilinizi öğrendikten sonra mutlaka diğer diller ile de proje geliştireceksiniz, öğreneceksiniz. Üstelik bunu severek yapacaksınız! Çünkü artık program nedir, değişken nedir, process nedir, nesne yönelimli programlama nedir gibi onlarca temel ama güçlü sorunun cevabını biliyor olacaksınız. Kafein Pierril, çok güzel açıklamış algroitma mantığını öğreneceksiniz. Algoritma ise size sorun çözme becerenizin gelişimi gibi muazzam bir şey katacak. Gerçek hayatınızda ki sorunları dahi çözerken daha efektif olacaksınız. İlk dilinizi öğrenmek 6 ay sürdü ise ikinciyi öğrenmek 2 ay sürecek. Tabi bu süreler konuyu size açıklamak için örnek olarak verildi.

İsterseniz Python ile başlayın isterseniz Java ile önemli olan azimli olmak, pes etmemek. Unutmayın Bill Gates, Steve Jobs sizin geçtiğiniz yollardan geçti. İlk programları "a+b=c" gibi basit kodlardan alışan yapılardı.

Tüm Reklamları Kapat

Hız konusunda ise en azından programlama nedir ne değildir algoritmaya yaklaşımınız nasıl olmalı gibi şeyleri öğrenene kadar kafanıza takmamanız gereken bir sorun. Eğer ki Java söz dizimi size karışık geldiyse, Python ise herkesin tavsiye ettiği bir dil ise Ruby deneyebilirsiniz. Sizi yavaşlatacak şey ise sürekli karar değiştirmek bir dil seçin onun özelliklerine bakın ve başlayın! Sürekli karar değiştirmeyin. Her programlama dilinde değişkenler vardır hepsinde mantıksal ve matematiksel işlemler yapılabilir. Hepsi aynı şeyleri sağlıyor. Aptal cihazları yönetmek, uzun ve karmaşık işlemleri basitçe yapabilmek gibi.

190 görüntülenme
1
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Mehmet Kesici
Developer, öğrenci

Şimdi öncelikli olarak önemli bir konudan bahsetmek istiyorum. Hangi yazılım dilini öğrenirseniz öğrenin yapacağınız kodlamanın ana fikri algoritmadır. Yani şöyle düşünün siz birine bişey anlatmaya çalışıyorsunuz ve bunu türkçe'yle de anlatabilirsiniz ingilizce'yle de veya ispanyolca ile. Hangi dille anlattığınızın önemi yoktur, anlatmak istediğiniz şeyi anlatabilmeniz önemli bu yüzden dolayı en iyisi algoritmanın temellerini öğrenmek eğer bu halledilirse istediğiniz dilde çatır çatır kod yazabilirsiniz. Diller arası syntax kuralları değişir ve platformlar değişir.

Diğer konuya gelirsek ben python ile başlamanızı önermiyorum, herkes python'u tercih etmekte fakat ben öyle düşünmüyorum çünkü kolay olmasının yanı sıra berbat bir performansı var. Misal java ile yapacağınız bir desktop yazılımının process süresi 1 saniye sürüyorsa python ile yapılan bir desktop yazılımının süresi 1.7 saniye sürecektir bu derleme şekli ile alakalıdır.

Tüm Reklamları Kapat

Eğer web değil de program yazılımı yapmak istiyorsanız ve bu yoldan devam etmek istiyorsanız şuan için seçeceğiniz diller belli, Java veya c#.net . Tabii ki c++, c gibi diller mevcut fakat şu devirde eğer çok büyük, çok kullanıcılı, mükemmel bir performans optimizasyonu isteyen bir yazılım yapmayacaksanız c++ veya c ile yapmak hammalıktır. Bu yüzden c# ve java öneriyorum. Python benim için bir balon ve balonlar eninde sonunda patlar(popüleritesi düşecek).

315 görüntülenme
3
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close