Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Kayracan Karcı
Üye 22 Temmuz 2020 1 Cevap
12

Serçeler neden hoplayarak ilerler? Bu durum anatomik yapıdan mı, yoksa davranışsal özelliklerden mi kaynaklanır?

6,220 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ecem Kaya
Ecem Kaya
100K UP
Araştırmacı 25 Temmuz 2020

Her şey kuşun biyolojik özelliklerine iniyor. Serçe yaklaşık 23-35 gram ağırlığında. Ve vücudunun uzunluğu 16 santimetreyi geçmiyor. Bir kuşun “sıçramasının” temel nedeni orantılılığıdır. Serçenin bu şekilde hareket edebileceği için gövde ve kuyruk oranı aynıdır. Fakat serçenin neden yürümediğini, atladığını açıklayan başka bir neden daha var. Bunlar ağaçta yaşayan zanaatkâr kuşlardır. Doğumdan itibaren bir daldan diğerine atladığını söyleyebilirler.

Ve bu kuşlarda, pençe kontrollü kas bir buhar odasıdır. Serçe bir uzuv hareket ettiğinde, onu ikinci izler. Yani "yürümeyi" hareket ettirmek için böyle bir kuş yetenekli değil. Ve genel olarak serçelerin bacakları çok kısa. Bu nedenle, bu kuşlar yürüyebilse bile dengeyi koruyamazlar.

Diğer ilginç gerçekler

Tüm Reklamları Kapat

Ayrıca güvercinlerin neden yürüdüğünü ve serçelerin atladığını anlatmaya değer. Peki ya güvercinler?

Orantılığa tekrar dönmeye değer. Bir güvercin kuyruğu, vücudundan daha küçük ve daha hafiftir. Çünkü onun adım adım yürümesi daha uygun olur. Dahası, bu kuşların uzun bir diz eklemi vardır, bunlar “zıplamaya yararlar” . .Yol bölümünden yaya bölgesinin kaldırımına atlayan bir güvercin izleyebilirsiniz. Bu tür bir manzarayı görmek kolaydır - kelimenin tam anlamıyla her bahçede. Ve yakından bakarsanız, bir sıçrama yapmadan önce kuşun yerden daha iyi itilebilmesi için hafifçe çöktüğünü görebilirsiniz. Küçük kardeşi kadar kolay yapmıyor.

1,330 görüntülenme

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Sodium Medya. (25 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 25 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
1
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close