Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Namiq Memmedzade
Namiq Memmedzade
1,269 UP
Üye
1

Dunya ne zaman tip1 medeniyyeti seviyesine ulasacaq?

103 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ersals Krononot
Ersals Krononot
251K UP
Krononot⁸

Tip 0'dan Tip 1 Medeniyet seviyesine geçmek, aynı zamanda bir sınav medeniyetler için. Bizim için de. Eğer Tip 1 seviyesine geçene kadar kendimizi yok etmezsek teorik olarak Tip 1'e geçişten bahsedebiliriz. Şimdilik büyük oranda gezegenimize ve kendimiz dışındaki türlere yok edici -kanser karakterli-davranışımız devam etmekte. Yani medeniyet seviyesinin yükseleceği bir anlayışa geçmemize çok var, bu sürenin uzaması oranında medeniyet seviyesinin artması ihtimali, yok olma ihtimalinin önüne geçmekte.

Medeniyet seviyesi sadece enerji kullanımı ile ilgili olmamalı, bilinç gelişimiyle doğrudan alakalı olmak durumunda ki, başka türleri yok etme, doğal kaynakları tüketme, kendisi dışındaki şeyleri harcama konusunda tereddütsüz olma gibi kanserleşmiş karakterli bir medeniyetin olası farklı enerji türlerini keşfetmesinin daha büyük felaketlere yol açmasın. Bilinç seviyesi değişmeden oluşacak yeni teknolojik açılımlar ve astro-keşifler, harcanacak yok edilecek yeni solar sistemler, harcanacak yeni kaynaklar demek olacaktır. Enerji üretme yöntemlerinin değişmesinin nedeni, hem kendi türüne hem de enerjiyi ürettiği doğal ortama ihanet etmeyecek yaşamda kalma şartlarını sağlamak. Fosil yakıtla kendini göz göre göre zehirleyen, en masum varlık denebilecek çocuğa rafine şeker gibi bir zehirin bin türlüsünü hiç acımadan verebilecek cehalete sahip, gezegen atmosferini mahvedecek gaz artıklarını kontrolsüzce bırakan, gaz olmayan atıklarla da denizleri ve deniz canlılarını öldüren bir medeniyetin kendini yok etmeme bilincine ulaşması oldukça zaman alacak gibi görünmekte.

Tüm Reklamları Kapat

Düşünsel anlamda da çocuk bilincinde olma hali değişmek zorunda. Özellikle varoluş yorumlarının farklarının zenginlik olduğunu anlayabilecek bilinçlere evrilmek zorundayız. Çocukça farklı varlık yorumlarını cehaletle suçlayacak cahilliğe sahip olmamalıyız. Bir başkasının düşünsel - felsefi yönünü kişisel nedenlerle aşağı göremeyeceğimizi anlamadığımız sürece, bizden farklı olanı tehdit olarak algıladığımız - ona karşı kutuplaşacak kapalılıkta kaldığımız sürece, bilinç seviyemiz, varlık yorumumuzun ne olduğunun önemsizleşimesi geçersizleşmesi demek malesef.

Henüz kendisi dışındaki varlık yorumlarını da besleyen seviyeye çıkmamış varlık yorumu, teorik olarak geçersizdir.

İfade ettiklerim ne kadar ütopik geliyorsa, medeniyet atlamamıza o kadar çok var demektir.

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Kaynak. (14 Temmuz 2020). Alındığı Tarih: 14 Temmuz 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
2
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close