Keşfedin, Öğrenin ve Paylaşın
Evrim Ağacı'nda Aradığın Her Şeye Ulaşabilirsin!
Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Sorulara Dön
Murat Demirli
Üye 21 Temmuz 2 Cevap
3

Küresel ısınmanın etkilemeyeceği bir yer olabilirse neresi olur? Küresel ısınmaya karşı ne yapabiliriz?

634 görüntülenme
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Umut Endiz
Umut Endiz
108K UP
Okült ilimler yazarı. 22 Temmuz

[1] Yukarıdaki arkadaşın belirttiği üzere etkilenmeyecek hiçbir yer yok. Ben senin için ülkemiz ne kadar etkilenecek bunu buldum.

Büyük bir kısmı Yarı-Kurak bir iklimin etkisi altında olan Türkiye Küresel ısınmadan en fazla

etkilenecek ülkelerin başında geliyor.

Tüm Reklamları Kapat

Bunun en önemli sebebi bizim hemen güneyimizde bir ÇÖL KUŞAĞININ bulunması ve

ısınmayla birlikte bu kuşağın kuzeye doğru ilerlemesi.

Sıcaklıkta meydana gelecek 1-3,5 0C ısınma orta enlemlerin 150-550 km Kutuplara doğru

hareket etmesine neden olacaktır.

Tüm Reklamları Kapat

Bu durumda ekosistemlerin coğrafik dağılımı ve kompozisyonunun yeni şartlara cevabı

değişecektir. Türlerin pek çoğu yeni şartlara yeterince hızlı uyum sağlayamayıp yok olacaktır.

Buda bizi bir Çölleşme ile karşı karşıya bırakacaktır.

Türkiye bulunduğu ekolojik kuşak itibariyle şayet gerekli önlemler alınmazsa her an

Çölleşebilecek bir yapıya sahiptir

Kaynaklar

  1. CEMAL SEÇKİN AKSAY, et al. (2024). Küresel Isinma Vee İklim Değişikliği. S Ü Fen Ed Fak Fen Derg, sf: 31. | Arşiv Bağlantısı
7
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Mehmet Emin Yıldız
Bu konuyu araştırmıştım 21 Temmuz

Doğrusunu söylemek gerekirse küresel ısınmadan etkilenmeyecek bir yer yok çünkü bu küresel bir ısınma ama tabiki yaşanılabilirliği daha yüksek olan coğrafyalar elbetteki olacaktır.Mesela küresel ısınmanın sonucunda buzlların eridiği bir senaryoya bakacak olursak eğer güney kutbunun altındaki topraklar akdenize göre daha yaşanılabilir olacaktır.Çünkü akdeniz coğrafyasına güneş ışınları daha dik gelir.

Küresele ısınmaya karşı aslında bireysel olarak pek fazla bir şey yapamayız ne yazık ki :( ama toplumsal bilinçlenme,şirketlerin CO2 ve metan gazlarının salınımını azaltması, devletlerin konuya gereken ehemmiyeti göstermesi ile bu durumu yavaşlatabiliriz.

Ama şunu da unutmamak gerekir gezegenimiz geçmişinde pek çok kez küresel ısınmalar ve küresel soğumalar geçirmiştir yani bunlar ilk kez yaşanan şeyler değil tabiki ama bu ısınmanın bu kadar hızlı olması ve bunun ana sebebinin ökaryot bir canlının açgözlülüğü olması gezegenimiz için bir ilk olabilir....

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. K. Hayes, et al. (2018). Climate Change And Mental Health: Risks, Impacts And Priority Actions. International Journal of Mental Health Systems, sf: 1-12. doi: 10.1186/s13033-018-0210-6. | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
5
  • Şikayet Et
  • Mantık Hatası
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Kafana takılan neler var?
Gündem
Bağlantı
Ekle
Soru Sor
Stiller
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Aklınızdan geçenlerin bu platformda bulunmuyor olabilecek kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close