Bilimde insan ve insan davranışlarını inceleyen birçok ayrı dal vardır. Biyoloji, psikoloji ve sosyoloji bu dallar arasında en çok bilinenlerdir. Biyoloji ve yardımcı alt dalları insan hormonlarını, psikoloji hormonların insan davranışlarına etkisini inceler. Psikolojide kullanılan çeşitli yöntemler ile insan davranışları, neden ve sonuçları büyük oranda bilinmektedir zaten. Ancak bu davranışların kontrol altına alınması bilinç ve bilinçaltın'nın yok edilmesi ile mümkün olabilir. Bu da bir bakıma robotlaşmak anlamına gelir.
Psikolojide kullanılan yöntemler büyük oranda daha önceden tecrübe edilmiş ve örnekleri ile daha önceden karşılaşılan vakalara karşı sınama-yanılma yoluyla elde edilen yöntemlerdir. Teknolojinin gelişmesiyle beraber insan davranışlarının kontrol altına alınması bu yöntemlere karşı zamanla gelişen karşı koyma yetisiyle kısıtlanmaktadır.
İnsanların onları yönetmek için uygulanan yöntemlere karşı koyup koyamayacağını veya koymayacağını bilemeyiz. İnsanların zihnini tıpta kullanılan çeşitli haplar ve uy*şturcularla manipüle ederek yönlendirmeler yapılıyor. Ama bu kontrole tam anlamıyla hakim olunduğu anlamına gelmez.
Örneğin terör faaliyetlerinde fiili gerçekleştirecek şahıs veya şahıslara önceden uy*şturucu verilerek zihinleri manipüle ediliyor. Bir bakıma insanlar yarı kontrol ediliyor. Ancak karar verme yetisinin şahısdan tam anlamıyla silinmemesi halinde tam kontrol mümkün olmayacaktır.
Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin uygulanacak her türlü yönteme karşı koyacak farklı bir yöntem gelişecektir. Teşekkürler