Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Yiğit Temelli
Yiğit Temelli
1,609 UP
Üye
0

Günümüz sağlık standartları bağışıklık sistemini geçmişte olduğundan daha güçsüz hale getirebilir mi?

Geçmişte insanlar doğayla iç içe olduğu için hastalıklarla da iç içeydi bu yüzden bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyordu. Günümüzde artan sağlık standartları yüzünden hastalık sayılarının azalması bağışıklık sistemine etki eder mi?
167 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
1 Cevap
Ersals Krononot
Ersals Krononot
252K UP
Krononot⁸

Sağlık standartları ile yaşam koşulları farklı. Eğer medikal yaklaşım anlamında sağlık standartlarından bahsediyorsak, ömrün uzamasına neden olmuş, hastalıkların oluşumu hijyen, temel sağlık kurallarının anlaşılması ve uygulanmasıyla engellenmiştir. Ancak modern dediğimiz yaşam koşulları tam da tersine neden olmakta. Over hijyen dediğimiz aşırı titizlik, özellikle çocukların topraktan uzaklaşması, elbette bağışıklık sistemini güçsüz kılmakta. Otoimmün sorunlara dolaylı yolla neden olabilmekte. Kapalı alanlarda kalmak, negatif iyon açığı içinde yüzmek demek. Bu, vücut içinde oksidasyon ile benzer bir durum aslında. Yapay ışıklara mahkum yaşıyor olmak da, güneşin dalga boyundan alınan bilgiden mahrum, uzun süreli sempatik sistem aktivasyonu demek. Bu da, kronik stresin zemini malesef.

Uç bir sorun da, tedavi, medikal çözümlerin ilerlemesi, sorunlu genlerin aktarılması demek ve bu da evrim mekanizmasını olumsuz etiklemekte. Daha önce hastalıklara dirençsiz genler, ölüm nedeniyle aktarılamazken, komünite merkezde kalıyordu, dirençli genler aktarılıyordu. Ancak tedavi çeşitleri güçlenince, komün değil, birey merkeze geldi ve dirençsiz genler de aktarılmaya başladı. Bize göre son derece gerekli ve önemli bir durum, bütünsel bakış açısıyla ilginç biçimde soruna neden olmakta. Aslında topluluğun önemini merkeze koyduğumuzda, birey de otomatik olarak merkeze geliyor, güçlü gen yapıları aktarılarak. Ancak bireyi merkeze aldığımızda hem topluluk, hem birey olumsuz etkileniyor. Tedavi olmamalıyız, olmayalım anlamı çıkaramayız kesinlikle, ancak fabrika ayarlarımızla olan etkileşim ne sebeple olursa olsun uzaklaştığında sorunlara açılıyor kapı. Çok akıllı çok zeki üstün varlıklar olduğumuzu düşünebiliriz, hiç sorun yok, ancak yaptıklarımızın sonuçlarını bir ayna gibi düşündüğümüzde bu yücelik ve üstünlüğün buharlaştığını görüyoruz. Peki buna rağmen neden inat ediyor olabiliriz...

Tüm Reklamları Kapat

Kaynaklar

  1. Yazar Yok. Kaynak. (5 Mart 2020). Alındığı Tarih: 5 Mart 2020. Alındığı Yer: Bağlantı | Arşiv Bağlantısı
Bu cevap, soru sahibi tarafından en iyi cevap seçilmiştir. Ancak bu, cevabın doğru olduğunu garanti etmez.
0
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün bilimseverlerle ne paylaşmak istersin?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close