Yeni Soru Sor
Paylaşım Yap
Tüm Reklamları Kapat
Sorulara Dön
Ali K.
Ali K.
1,185 UP
Üye
5

Roman okumak sizce ne kadar fadydalı?

Roman okumak diğer kitap türlerine kıyasla faydasız mıdır? neden okunmalı?
1,607 görüntülenme
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Soruyu Takip Et
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Tüm Reklamları Kapat
2 Cevap
Emel Bayram
Emel Bayram
6K UP
Okur

Bu,benim de hep cevaplamaya çalıştığım sorular arasındaydı.Cevabını; okuduğum romanların düşüncelerimde,duygularımda ve insanlarla olan iletişimimdeki etkisinde buldum.Bana göre birçok hikayeye,her türlü hayata okuyarak tanık olmak çok farklı bir mesele.Romanlarda her türlü kültürü,her türlü insanı ,her türlü duyguyu görüp,yaşayabiliyoruz.Bence iş burada başlıyor.Gerçek hayatta tanık olabileceklerimizden çok daha fazlasına sahip oluyor,edindiğimiz tecrübeler ile birçok bakış açısıyla hayatımızı renklendiriyoruz.Haliyle roman okumanın faydası, okuyan insan tarafından açıkça görülebilmekte diye düşünüyorum.

Kaynaklar

  1. İlber Ortaylı. (2022). İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?. ISBN: 9786258431254. Yayınevi: Kronik. sf: 288.
5
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Furkan Türkmenoğlu
Aynı soruyu kendisine sormuş birisinin deneyimi

Ben kendi deneyimimi sizinle paylaşmak istiyorum, sadece popüler bilim kitapları veya akademik kitaplar okuyan, bilgi harici okumanın zaman kaybı olduğunu düşnüyordum, sonra sevdiğim birkaç profesörün roman okumanın , gerçek dünyada iyi insan kötü insan diye birşey olmadığını bilir, roman okuyan insan anlamlı uzun cümle kurmada daha başarılı oluyor minvalinde sözlerini duyduktan sonra tekrar roman okumaya başladım bu arada dileksi ve hiperaktivem var (dislektik hiperaktivite adı böyle bişey olabilir hatırlamıyorum) roman okudukça dikkat dağınıklığım eskiye nazaran azaldı, olaylara ve dünyaya bakışım daha geniş çerçevede bakabildiğimi fark ettim bunlar tabikide bilim kitapları ile de mümkündü ama geliştirdiğimi fark ettim yorum yapma yeteneğim arttı, tabi inanılmaz değişmedi, über artmadı fakat etkisini uzun sürede hissettim,bu arada popüler bilim kitaplarının akılda kalıcılığı arttı gibi hissediyorum(belki de kendimi böyle gaza getiriyorum)[1][1][1] en azından melankolikiğimden biraz daha arındım diyebilirim :)

Kaynaklar

  1. Alev Leventoğlu. Kitap Okumanın Zihin Sağlığınız Için Faydaları | Prof. Dr. Alev Leventoğlu. Alındığı Tarih: 29 Mart 2023. Alındığı Yer: alevleventoglu | Arşiv Bağlantısı
6
0
  • Paylaş
  • Alıntıla
  • Alıntıları Göster
  • Dış Sitelerde Paylaş
  • Raporla
  • Mantık Hatası Bildir
Daha Fazla Cevap Göster
Cevap Ver
Evrim Ağacı Soru & Cevap Platformu, Türkiye'deki bilimseverler tarafından kolektif ve öz denetime dayalı bir şekilde sürdürülen, özgür bir ortamdır. Evrim Ağacı tarafından yayınlanan makalelerin aksine, bu platforma girilen soru ve cevapların içeriği veya gerçek/doğru olup olmadıkları Evrim Ağacı yönetimi tarafından denetlenmemektedir. Evrim Ağacı, bu platformda yayınlanan cevapları herhangi bir şekilde desteklememekte veya doğruluğunu garanti etmemektedir. Doğru olmadığını düşündüğünüz cevapları, size sunulan denetim araçlarıyla işaretleyebilir, daha doğru olan cevapları kaynaklarıyla girebilir ve oylama araçlarıyla platformun daha güvenilir bir ortama evrimleşmesine katkı sağlayabilirsiniz.
Popüler Yazılar
30 gün
90 gün
1 yıl
Evrim Ağacı'na Destek Ol

Evrim Ağacı'nın %100 okur destekli bir bilim platformu olduğunu biliyor muydunuz? Evrim Ağacı'nın maddi destekçileri arasına katılarak Türkiye'de bilimin yayılmasına güç katın.

Evrim Ağacı'nı Takip Et!
Aklımdan Geçen
Komünite Seç
Aklımdan Geçen
Fark Ettim ki...
Bugün Öğrendim ki...
İşe Yarar İpucu
Bilim Haberleri
Hikaye Fikri
Video Konu Önerisi
Başlık
Gündem
Bugün Türkiye'de bilime ve bilim okuryazarlığına neler katacaksın?
Bağlantı
Kurallar
Komünite Kuralları
Bu komünite, aklınızdan geçen düşünceleri Evrim Ağacı ailesiyle paylaşabilmeniz içindir. Yapacağınız paylaşımlar Evrim Ağacı'nın kurallarına tabidir. Ayrıca bu komünitenin ek kurallarına da uymanız gerekmektedir.
1
Bilim kimliğinizi önceleyin.
Evrim Ağacı bir bilim platformudur. Dolayısıyla aklınızdan geçen her şeyden ziyade, bilim veya yaşamla ilgili olabilecek düşüncelerinizle ilgileniyoruz.
2
Propaganda ve baskı amaçlı kullanmayın.
Herkesin aklından her şey geçebilir; fakat bu platformun amacı, insanların belli ideolojiler için propaganda yapmaları veya başkaları üzerinde baskı kurma amacıyla geliştirilmemiştir. Paylaştığınız fikirlerin değer kattığından emin olun.
3
Gerilim yaratmayın.
Gerilim, tersleme, tahrik, taciz, alay, dedikodu, trollük, vurdumduymazlık, duyarsızlık, ırkçılık, bağnazlık, nefret söylemi, azınlıklara saldırı, fanatizm, holiganlık, sloganlar yasaktır.
4
Değer katın; hassas konulardan ve öznel yoruma açık alanlardan uzak durun.
Bu komünitenin amacı okurlara hayatla ilgili keyifli farkındalıklar yaşatabilmektir. Din, politika, spor, aktüel konular gibi anlık tepkilere neden olabilecek konulardaki tespitlerden kaçının. Ayrıca aklınızdan geçenlerin Türkiye’deki bilim komünitesine değer katması beklenmektedir.
5
Cevap hakkı doğurmayın.
Bu platformda cevap veya yorum sistemi bulunmamaktadır. Dolayısıyla aklınızdan geçenlerin, tespit edilebilir kişilere cevap hakkı doğurmadığından emin olun.
Ekle
Soru Sor
ve seni takip ediyor

Göster

Şifremi unuttum Üyelik Aktivasyonu

Göster

Şifrenizi mi unuttunuz? Lütfen e-posta adresinizi giriniz. E-posta adresinize şifrenizi sıfırlamak için bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Eğer aktivasyon kodunu almadıysanız lütfen e-posta adresinizi giriniz. Üyeliğinizi aktive etmek için e-posta adresinize bir bağlantı gönderilecektir.

Geri dön

Close